* * *

New Post's

[Czerwiec 26, 2019, 08:31:41 pm]

[Czerwiec 26, 2019, 11:51:38 am]

[Czerwiec 25, 2019, 12:37:59 am]

[Czerwiec 24, 2019, 12:44:17 pm]

[Czerwiec 22, 2019, 07:10:17 am]

[Czerwiec 20, 2019, 04:13:06 pm]

[Czerwiec 11, 2019, 10:40:48 am]

[Czerwiec 11, 2019, 08:07:03 am]

[Czerwiec 06, 2019, 12:02:22 pm]

[Czerwiec 04, 2019, 09:40:21 pm]

[Maj 31, 2019, 10:53:28 am]

[Maj 21, 2019, 08:10:34 pm]

by ZiZU
[Maj 20, 2019, 05:44:01 pm]

[Maj 20, 2019, 02:29:25 am]

[Maj 13, 2019, 03:04:47 pm]
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czerwiec 27, 2019, 02:36:44 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

29 Gości, 4 Użytkowników
 

Autor Wątek: Problemy hormonalne - kiepskie wyniki  (Przeczytany 502 razy)

Offline rmedose

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Problemy hormonalne - kiepskie wyniki
« dnia: Styczeń 07, 2019, 09:57:27 pm »
cześć wszystkim, jest to mój pierwszy post na tym forum.
Piszę ten post z myślą, że ktoś może mi tutaj będzie mógł pomóc, doradzić - także odpłatnie.
W wieku 17 lat zacząłem przygodę z siłownią, ćwiczyłem ok 2 lat dość intensywnie 4-5 x w tygodniu. Zacząłem brać srodki anaboliczne,
nie były to duże dawki, ale też nie robiłem odbloku. Był propionat testosteronu, proviron, meta, winstrol, oxa - oczywiście co do jakości tych
środków, ani też co to było nie mam żadnej pewności. Odblok robiony "na oko" hcg, clomid...byle był, przerwa ok poł roku i znów ten pseudo cykl
i tak kilka razy i na tym zakończyłem.
Po 4 latach przerwy zacząłem się źle czuć - brak szeroko rozumianej witalnośći, nic mi się nie chciało, brak zainteresowania czymkolwiek, system praca-dom-lozko-praca, żadnego hobby. Rano wstawałem bardziej zmęczony niż chodziłem spać, libido - tragedia, ogólna apatia, obojętność, częste kołątania serca, bóle głowy z nikąd. Do tego doszły problemy skórne(bardzo sucha skóra, łuszcząca się na twarzy - okolice nosa, oczu, uszu. Czerwone plamy na skórze w losowych miejscach. Podejrzewałem żemoże mięć to związek z brakiem odbloku. Zrobiłem kilka podstawowych badań i wyszy fatalne.
Estradiol - <5 , norma 11-43
Testosteron - 2,30 , norma 2,49 - 8,30
Prolaktyna - 11 , norma 4 - 15,2
Progesteron -  0,16 norma 0,05 - 0,15
LH - 3,85 , norma 1,1 - 7,0
FSH - 4,61 , norma 1,5 - 12,5
Homocysteina 15 , norma 5 - 15,5
d3oh25 - 44
Wprowadziłem dietę i suplementację, nic specjalnego , ale przez ostatnie lata nie było żadnego zainteresowania dietą ani zdrowiem.
Suplementacja: selen 100ug( poźniej 2x100ug), cynk(siarczan cynku) ok 100mg, magnez ( chlorek magnezu na oko kilka płatkow), potas, skrzypovita40+ 1tab/2 dni, l-treonian magnezu ( sporadycznie), GABA, spirulina,
koenzym q10 200mg / 2 dni, czteroboran sodu 2 szczypty/dzien, sół kłodawska zamiast zwykłej soli, shilajit, jod+DMSO ( 2-10 kropli /dzien),
kwas askorbinowy/ dzika róza ( 2-4g),D3+K2 ok. 5-15 tys.j.,  3-4 łyzki miodu dziennie, olej lniany, Imbir , szczeć - polifenol(czystek) 2xdzien/ co drugi dzien, żen szen, miłorząb japoński, kolendra, lizyna, waleriana lekarska
Dieta - generalnie 0 produktów pszenicznych i przetworzonych. Chleb - orkiszowy.
sniadanie jajka( swoje) na miekko + surowka, obiad mieso(swoje) + surowka, kolacja kasza + surowka.
Do tego ok 300ml dziennie, codziennie sok z buraka, jabłka, marchwi i selera.
Po 3-4 miesiącach, poza spadkiem wagi( 80kg->70kg) poprawa ogromna. Prawie pod każdym względem, psychicznym jak i fizycznym, chroniczne zmęczenie, . Wszystkie problemy skórne, nawet takie bzdety jak łupież wyeliminowane w 100%.
Problem jaki pozostał to libido, choć i tak jest o wiele wiele lepiej jak było, to podczas tej" diety" , między 1-2 miesiącem miałem bardzo
wysoki " piki" / skoki libido, z tendencją do wahań - często wyglądało to w ten sposób , że dwa dni super, dwa dni kicha. Teraz pytanie,
jakie badanie powinienem wykonać, co konkretnie sprawdzić pod kątem libido, w jaki sposób mógłbym jeszcze podnieść ? Jakie suplementy ,
produkty ziołowe powinienem dołożyć ? z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam hubert.



Offline Kabaś

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 69
  • Karma: +1/-0
    • Zobacz profil
Odp: Problemy hormonalne - kiepskie wyniki
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2019, 12:40:50 am »
Najpierw powtórz badania ,tylko dodaj testosteron wolny i shbg

 

Stats

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2136
  • Latest: Mumin222
Stats
  • Wiadomości w sumie: 11389
  • Wątków w sumie: 691
  • Online Today: 35
  • Online Ever: 263
  • (Październik 25, 2018, 04:36:54 pm)
Użytkownicy online
Users: 4
Guests: 29
Total: 33