* * *

New Post's

[Dzisiaj o 10:49:32 am]

[Listopad 11, 2019, 06:27:22 pm]

[Listopad 10, 2019, 02:45:04 am]

[Listopad 09, 2019, 08:56:30 am]

[Listopad 07, 2019, 05:18:10 pm]

[Listopad 06, 2019, 08:42:14 pm]

[Listopad 06, 2019, 08:49:51 am]

[Listopad 02, 2019, 02:40:10 pm]

[Październik 31, 2019, 05:40:28 pm]

[Październik 31, 2019, 02:02:38 pm]

[Październik 10, 2019, 07:27:17 pm]

by _nrv
[Październik 10, 2019, 09:28:01 am]

[Październik 06, 2019, 07:46:00 pm]
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Listopad 12, 2019, 04:27:49 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

18 Gości, 10 Użytkowników

Autor Wątek: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH  (Przeczytany 704 razy)

Offline Error1995

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« dnia: Maj 30, 2019, 02:01:23 pm »
Cześć, mam problem z redukcją wagi i myślę że to przez TSH i progesteron.

Nigdy nie brałem żadnych sterydów a miałem okropne wyniki badań jakiś czas temu.
Do dziś się one trochę zmieniły, ale i tak są nadal złe..

Brałem ostatnio z takich "mocniejszych" rzeczy Ostarynę przez 70 dni i po jakichś 2 miesiącach LGD ale tylko 40 dni bo mocno zbiło teścia.
Teraz kończę kurację typu DAA itp żeby podbić naturalnie teścia i w poniedziałek idę na badania.

Przed tymi cyklami robiłem badania i miałem wyj**any progesteron i prolaktynę a także TSH.
TSH 3,20 - norma 0,3 - 3,69 ( Jak na mój wiek to bardzo dużo, powinno być wg endo max 1,5)
Prolaktyna 26,44 - norma 4,04 - 15,20 (Zbiłem tutaj ją połową tabletki Cabasera i spadło do 9,15 więc w normie)
Progesteron 0,98 - norma poniżej 0,15 więc mocno ponad normę...

Byłem u endokrynologa z tymi wynikami (PRYWATNIE) i jedyne co mi powiedział to że mam odstawić "Suplementy" bo mówiłem że biorę jakieś witaminy ale zero sterydów i nigdy nie brałem to był w szoku czy napewno nie brałem.. (Endo to była babka)
Po czym dostałem info że mam wrócić za dwa miesiące z nowymi wynikami razem z FT3 FT4..
Olałem temat, bo myślałem że dostanę jakis Euthyrox bo z tego co słyszałem większość endo tak daje.

Zrobiłem na swoją rękę badania
 
FT3 - 1,5 - norma 0,93 - 1,70
FT4 - 3,71 - norma 2,00 - 4,40

Tutaj wyszło że mieszczę się w normie, więc niby niedoczynności tarczycy nie ma.

Ostatnie moje badania to po cyklu na LGD.

Prolaktyna 12,49 - norma 4,04 - 15,20 - trochę poszła w górę, ale niby mieści się w widełkach
Progesteron 0,31 - norma poniżej 0,15 - nadal ponad normę, ale dużo spadł w dół.
TSH 2,86 - norma 0,3 - 3,69  - Trochę spadło TSH


Co mi radzicie zrobić żeby obniżyć ten Progesteron?
Możliwe że przez TSH mam ponad normę progesteron?
Chcę obniżyć to TSH i progesteron bo przez to mam problemy z efektami na siłowni...
Jakieś pomysły ktoś ma?
Z góry dzięki za pomoc.


Offline Fuckmaster

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 124
  • Karma: +3/-1
    • Zobacz profil
Odp: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2019, 02:20:55 pm »
Ile ważysz i ile jesz kalorii?
Mi mocno prolaktyne wyjebało po DAA

Offline Error1995

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2019, 02:36:20 pm »
Prolaktynę to akurat tutaj mam w normie i zawsze mogę ją zbić Cabaserem, bardziej mnie martwi progesteron którego nie mam pojęcia jak zbić poniżej 0,15.

Mam 175 cm wzrostu i waga 71 kg, BF niby średnia 11% jak liczyłem obwody fałdomierzem a kraty nadal nie ma. Waga cały czas się waha +- 0.5 kg. Aktualnie 2600 kcal z czego węgli 150-200 g i większość ładuje po treningu. Jakiś rok temu waga była 80 kg ale strasznie mnie zalewało mimo małej nadwyżki kcal. Kiedyś byłem typem 100% ektomorfika bo nic masa nie szła, później się to zmieniło i szła ale większość w tłuszcz (podejrzewam że już wtedy mi się coś wyniki zepsuły).

Zależy mi na zbiciu tych hormonów bo to one są na 99% winne temu że mam problemy i z czystą masą i z końcowym etapem redukcji. 

Offline Fuckmaster

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 124
  • Karma: +3/-1
    • Zobacz profil
Odp: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2019, 02:52:36 pm »
Sprawdziłbym nadnercza bo według mnie tu bym szukał problemu. Kortyzol badałeś?
DIM obniży Ci progesteron

Nie lecz syfa pudrem. Całe życie będziesz brał cabaser i dim żeby na papierku wykresy badań się zgadzały? Szukaj przyczyny.

Tak btw jak dla mnie 2600 przy 71kg to za mało na masę i za dużo na redukcję.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2019, 02:57:41 pm by Fuckmaster »

Offline Pan Ziółko

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1266
  • Karma: +25/-18
    • Zobacz profil
Odp: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2019, 02:55:16 pm »
Przy takiej masie mięśniowej to raczej ciężko o krate. Masz słaby prosty i nie widać.

Takie wyniki nie mają wpływu na masę mięśniową i aktualną redukcję, bo 11% to nie ostatni etap redukcji, chyba że cel to 10%, problem tkwi gdzie indziej - dieta i trening.
https://www.facebook.com/sportacademycompl

Zapraszam na portal, codziennie nowe artykuły i wieści o nowościach.

Składy Produktów:
http://sportacademy.com.pl/index.php?topic=4.msg55#msg55

Cennik:
http://sportacademy.com.pl/index.php?topic=4.msg20#msg20

Paczki wychodzą dzień po otrzymaniu wpłaty.

Offline Error1995

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2019, 03:10:35 pm »
Kortyzol miałem lekko ponad normę, ale już zbity i jest w normie.

Co do redukcji to celem było uwidocznić brzuch na okres wakacji. Ogólnie kable na łapach są, ale z brzuchem najgorzej bo nie schodzi tak jak powinien. Po wakacjach był cel masa bez zbędnego zalewania się co nie jest u mnie trudne bez względu na nadwyżkę.
Ok to pomyślę nad tym żeby zbadać te nadnercza.
W poniedziałek robię badania, zobaczymy co tam wyjdzie.

Online tiamos

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 106
  • Karma: +4/-1
    • Zobacz profil
Odp: Redukacja - wysoki Progesteron i TSH
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 31, 2019, 10:53:28 am »
Napisz do Pana Dietki bo dobrze jakby się zajęła tym jedna osoba i Cię prowadziła

 

Stats

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2214
  • Latest: 8lukasz6
Stats
  • Wiadomości w sumie: 11797
  • Wątków w sumie: 705
  • Online Today: 45
  • Online Ever: 263
  • (Październik 25, 2018, 04:36:54 pm)
Użytkownicy online