* *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maja 13, 2024, 03:03:59 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: THEOBROMINE CACAO BEAN EXTRACT  (Przeczytany 3047 razy)

Offline Pan Ziółko

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1380
  • Karma: +38/-30
    • Zobacz profil
THEOBROMINE CACAO BEAN EXTRACT
« dnia: Lipca 14, 2015, 02:28:47 am »
Schudnąć z siłą czystego kakao

Czy jest możliwe, aby pomóc kakao rzucić wszystkich tych dodatkowych funtów?

Jest to dobrze znany fakt, że kakao zawiera wiele witamin i składników odżywczych, które są kluczowe dla dobrego zdrowia. W rzeczywistości, ten wyjątkowy jedzenie czasem nawet nazywany "potęgą żywieniowego". Czystego kakao jest związana z dość kilka różnych świadczeń zdrowotnych, z jednym z najbardziej znanych utraty wagi istota.

Spośród wszystkich różnych środków utrata masy ciała naturalne, że eksperci kiedykolwiek wychodził na sprawdzonych, kakao jest jednym z niewielu tych, które okazały się skuteczne. Teraz można się zastanawiać, do siebie: "Jak dokładnie można kakao mnie schudnąć?" Czytaj dalej, a znajdziesz odpowiedź na to pytanie w poniższym artykule.

Co to jest kakao?

Co dokładnie mamy na myśli, gdy mówimy "Kakao"?

Termin "kakao" w odniesieniu do bardzo konkretnego elementu: składnik, który jest używany do niesławnego i ukochany produkt znany jako cukierki czekoladowe. To bardzo niskiej zawartości tłuszczu żywności jest w wielu różnych formach, z dwoma najczęściej jest albo stałym lub proszku.

Ziarno kakaowe, które jest naukowo dalej nasion Theobroma cacao jest zwykle suszone i następnie przekształcone w te ciała stałe lub proszki.

Kakao może się znacznie różnić w odniesieniu do koloru, tekstury i wyglądu, i fakt ten jest przede wszystkim ze względu na różnice w poziomie pH. Jeśli kakao jest tylko lekko kwaśne, to wydaje się być jasny brąz. Natomiast w przypadku kakao jest lekko zasadowy, to zajmie na ciemnym brązowym kolorze. Bardziej podstawowe kakao w proszku jest ciemniejszy kolor staje. W niektórych przypadkach, nawet w proszku ściemnieniu likwidacji czerwone lub czarne.

Najbardziej częścią odżywcze klasycznej kakao roślin jest surowe ziarno kakaowe. To jest zacięcie pakowane z ponad 300 różnych fitochemiczne, które mają kluczowe znaczenie dla dobrego zdrowia i długiego życia. Niektóre z tych fitochemikaliów obejmują sód, potas, wapń, mangan, magnez i fosfor, żeby wymienić tylko kilka. Dodatkowo, surowe kakao zawiera teobrominę i kofeinę.

Jednak nie są to związki, które służą tylko do kakao głównym Super jedzenie, które umożliwia różnego rodzaju jednostek, aby schudnąć. Kakao zawiera wiele rodzajów aminokwasów, które są niezbędne dla dobrego zdrowia. Jest pełna związków, które zwiększają ilość serotoniny w organizmie, który jest neuroprzekaźnikiem, że ważnym przyczynia się do poprawy jedynek nastrój, pomoc snu i zwiększyć wydajność organizmu podczas wypełniania funkcji życiowych organizmu.

Serotonina jest neuroprzekaźnikiem, który tylko zwiększa kakao, jednak. Zwiększa też produkcję dopaminy, co jest ważne chemicznych mózgu, która pomaga kontrolować rozpiętości uwagi, zwiększenie własnej pamięci i zwiększenie indywidualnego skupienia.

I, jeśli to wszystko nie jest już wystarczające, to uważa się, że kakao jest z naturalnych produktów, które zawierają największe przeciwutleniacze. Ten niesamowity składnik jest naprawdę potężny.

Nawet pokarmy, które są niesławne z powodu ich zawartości przeciwutleniaczy, takich jak czerwonego wina i zielonej herbaty, nie ma szans, gdy umieszczone w porównaniu kakao. Porównując liczbę przeciwutleniaczy, po prostu nie ma innych owoców lub warzyw, że stwierdzono, że zawiera więcej niż kakao.

Zawartość flawonoidów Cocoa

kakao

Głównym powodem kakao daje wiele różnych korzyści zdrowotnych, ponieważ ma taką wysoką zawartość flawonoidów.

W kakao, istnieje sześć różnych główne rodzaje związków fenolowych. Najważniejszym z tych związków fenolowych flawanole, które są związane z flawonoidy.

Flawonoidów zawartości kakao może się znacznie różnić w zależności od tego, jak kakao są przetwarzane i form, co jest w. Jednak najwyższa flawonoidy może wynosić do 10 procent ciężaru produktów, które są wykonane z kakao. Odsetek ten jest bardzo wysoki, a nie ma innych znanych żywności podoba.

Jesteś prawdopodobnie zastanawiasz się, co wielkie zamieszanie wokół flawonoidów jest tak. Również flawonoidy znane są z dużą przeciwutleniaczy, jest przeciwzapalnym i zawierający właściwości przeciwpłytkowego. Mają zdolność do poprawy odporności organizmu na insulinę, zmniejszenia własnego ciśnienia krwi i poprawy jakości danej osoby profilu lipidowego. I to jest właśnie dziełem samych flawonoidów!

Istnieje wiele różnych typów flawanoli, jednak dwie główne te, które znajdują się w kakao są znane jako katechiny i epikatechiny.

Gdy surowe kakao alkalizuje, a tym samym zmienił się produktów, takich jak czekolada, opłaty obu epikatechiny i katechiny są w ten sposób odwrócić. Gdy ładunki są odwrócone te flawanole się znacznie trudniej jest wchłaniane przez organizm.

Ze względu na ten fakt, surowe kakao jest znacznie lepsza dla organizmu niż przetwarzane kakao, który stał się bardziej podstawowe. Pozwala to na flawanole być lepiej wchłania i jakość związków zawartych w nim nie są degradowane.

Kwercetyny i jej metabolity są również znaleźć w kakao, i w podobny sposób, gdy wpływa kakao zostaje zalkalizowano.

Co Kakao może zrobić dla Twojej Zdrowia

Pure-Cacao-proszkowe

Błędne, że ludzie mają tendencję do jest to, że ponieważ jest wykonana z czekolady kakao, czekolady i kakao, tym samym mają te same wpływ na organizm.

Jednak nie jest to prawdą w najmniejszym stopniu. Surowe kakao ma o wiele więcej korzyści dla zdrowia, a to jest o wiele lepiej dla ciebie.

Głównym powodem, surowe kakao jest tak dużo zdrowsze niż przetworzone kakao, ponieważ surowe kakao nie przeszedł alkalizacji i dlatego zachowuje wszystkie jego głównych związków i flawonoidów w ich najczystszej formie. W przeciwieństwie do tego, przetwarzane kakao jest uważany za "rozkładany".

Jeżeli surowe kakao zapewnia określonego świadczenia zdrowotnego, alkalizowanego kakao, czekolady, może to zrobić, jak również, ale w znacznie mniejszym stopniu. Podobnie, ponieważ większość czekolada zawiera albo mleko lub inne produkty pamiętnika, flawonoidy są niszczone.

W wielu badaniach udowodniono, że nawet mleko może uniemożliwić wchłanianie flawonoidów w ogóle. To powoduje, że flawonoidy praktycznie bezużyteczne, i zapobiega wiele korzyści dla zdrowia z występujących.

Ekstrakt z kakao Badań czysta

Było sporo różnych przeprowadzono badań w celu wykazania korzyści zdrowotne wynikające z kakao, ale w jednym badaniu wyróżnia się w szczególności. Ten zestaw doświadczeń miał dowiedzieć się, czy są jakieś długoterminowe korzyści zdrowotne ze stosowania surowego kakao, a jeśli tak, to jakie one są.

Sposób, w jaki ten eksperyment przeprowadzono była dość prosta. Naukowcy porównali zdrowia Indian Kuna z Panamy, która jest cywilizacja, która jest niesławny spożywania surowego kakao dziennie, wobec osób, które żyły na lądzie i ledwo spożywane surowe kakao.

Badania wykazały, że Indianie Kuna były znacznie rzadziej cierpią zarówno chorób serca i raka niż osoby na kontynencie były.

Przez spożycie surowego kakao każdego dnia, Indianie Kuna miał lepsze krążenie krwi, były szybsze w uczeniu się, i miał dużo ostrzejsze wspomnienia.

Również dlatego, że flawonoidy mają właściwości anty-płytek krwi, pomagają zapobiegać tworzeniu się skrzepów krwi, i upewnić się, że naczynia krwionośne są ładne i jasne. Podobnie, ponieważ flawonoidy zawierają tak duże ilości kwasu oleinowego, ale także zwiększyć ilość "dobrego" cholesterolu, które znajduje się w organizmie.

Także inne badanie, opublikowane w Journal of American Medical Association. Eksperymenty te porównano wpływ surowego kakao z czarnej herbaty i zielonej, i stwierdzono, że były w stanie zmniejszyć ciśnienie krwi, gdy ten ostatni nie.

Dodatkowo, Archiwum Medycyny Wewnętrznej opublikowane również własne badania, które wykazały, że mężczyźni, że spożywane w stanie surowym kakao dziennie były o 50 procent mniej narażone na śmierć z chorób sercowo-naczyniowych związanych, a 47 procent mniej narażone na śmierć z innych ogólnych problemów zdrowotnych.

Schudnąć z kakao

Surowe kakao zawiera dwa główne związki, które niektórzy uważają, są niezbędne dla pomyślnej utracie wagi: teobrominę i kofeinę. Każdy z nich jest środkiem termogenicznym, że od dawna uważane Świętego Graala dla dietetyków, a tam są wysokie stężenia nich w ziarnie kakaowym. Jednak nie są one jedynym powodem, że kakao jest tak skuteczny w odniesieniu do utraty wagi.

W rzeczywistości niektórzy ludzie nie są nawet pewni, czy teobromina i kofeina są tak skuteczne, jak twierdzą ich być. Niektóre produkty odchudzania zawierać każdy z tych związków, ale inni rezygnują je całkowicie. Badania różnią się w odniesieniu do ich skuteczność, a ostateczny wniosek nie został jeszcze osiągnięty.

Jednak nie oznacza to, że potencjalne skutki teobrominy i kofeiny powinny być zawsze zdyskredytowane. To jest nadal wierzyli, że gdy duet łączy, mogą tłumić apetyt, pomaga pozbyć się nieznośnego ciężaru wody, a nawet spalić zapasów tłuszczu, że nigdy nie wierzył, że może kiedykolwiek opuścić swoje ciało.

Kakao może osiągnąć wszystkie te korzyści utrata masy ciała, a także wiele innych.

Adiponektyna Cholesterol i Cocoa

Jak już wspomniano wcześniej, badania wykazały, że kakao ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu w organizmie i lipidów. Flawonoidy pracy Cocoa, aby zwiększyć ilość "dobrego" cholesterolu, podczas gdy tłumiąc poziom "złego" cholesterolu.

W rzeczywistości, John Hopkins ukończyli badania, które wykazało, że po dwóch tygodniach spożycia kakao poziomy HDL wzrosła o 9 procent, podczas gdy poziom LDL zmniejszyła się o 6 procent.

Dodatkowo, kakao zapobiega również LDL, że został wyprodukowany z szkodząc naczynia krwionośne, a to zwiększyło-1 białka i PON-paraoxanase apo, które znajdują się w organizmie.

PON-paraoxanase jest przeciwutleniaczem, enzym, który jest niezbędny dla dobrego zdrowia, a Apo-1 białka czyści cholesterolu, który blokuje się tętnic.

Rozliczanie się z tętnic jest jeden sposób, że kakao flawanole w pomoc i leczyć otyłość pobudzić utratę wagi, ale to nie oznacza, że ​​jedynym sposobem.

Innym ważnym sposobem że flawanole ułatwienia diety jest zwiększenie ilości adiponektyny, który jest wytwarzany w organizmie.

Adiponektyny po prostu typu hormonów, które są uwalniane z tkanki tłuszczowej, która jest w inny sposób znany w tłuszczu. Uznaje się również białka i jest uwalniany do krwiobiegu. Więcej adiponektyny, że dorosły ma w swoim krwiobiegu, mniejszy odsetek ich tkanki tłuszczowej jest.

Hormon ten ma kluczowe znaczenie dla zmniejszenia indywidualne ryzyko zachorowania na otyłość, miażdżyca, i większości typów cukrzycy. Powodem, dla którego stężenie adiponektyny jest w stanie uniknąć tych wystąpieniu problemów zdrowotnych, ponieważ jest zdolny do regulowania poziomu glukozy, jak ciało współdziała z insuliną i przetwarzania kwasów tłuszczowych.

W tym momencie, nie jest jeszcze jasne, jak dokładnie działa adiponektyny. Naukowcy i badacze stale poszukują dalszych informacji, które pomogą wyjaśnić procesy, które tego hormonu ulega. Jednakże, wyniki tego związku wykazały wyraźnie, że utrata masy ciała jest bezpośrednim wynikiem jego pracy w organizmie. Pozytywnie wpływa na funkcje organizmu, które są kontrolowane przez mózg i zwiększa skuteczność metabolizmu w organizmie.

Dodatkowo adiponektyny również często w połączeniu z białkiem zwanym leptyny, ponieważ oba działają dobrze w połączeniu.

Zależność między ekspresji genów i kakao

Wiele lat temu, badania ustalono, że istnieje bezpośredni związek między spożyciem kakao i utrata masy ciała u szczurów. Szczury, które uczestnictwo w eksperymencie poddano poważne zmniejszenie trzewnej tkanki tłuszczowej, i utracone znaczne ilości tłuszczu. W 2005 roku czasopismo nauka znana jako Nutrition postanowiła dodać do tego badania i zobacz efekty, które wcześniej pojawiły się w odniesieniu do mechanizmów biochemicznych i genetycznych.

Nowe badania wykorzystano 2 różnych grupach szczurów. Na cały czas trwania eksperymentu, każda grupa wprowadzano niezdrowych produktów, które były wysokiej zawartości tłuszczu, ale tylko jedna grupa dodawano również kakao.

Raz poszedł na badanie przez 21 dni, próbki były oceniane. Naukowcy przyjrzeli się szczurów masy ciała, poziomu trójglicerydów oraz ilości tkanki tłuszczowej. Dodatkowo naukowcy wykorzystali również żetony genów do określenia ekspresji genów w obrębie wątroby u szczurów, oraz tkanki tłuszczowej.

To był zdeterminowany, że szczury, które spożywane codziennie ważył mniej kakao, mniej tkanki tłuszczowej miał w organizmie, a także miał mniej triacylogliceroli w surowicy.

Kiedy naukowcy przeanalizowali wyniki z chipów genowych, oni również, że geny, które były odpowiedzialne za produkcję kwasów tłuszczowych i tkanki tłuszczowej zostały zniesione i uniemożliwia pracę w ich pełnego potencjału. W tym samym czasie, kakao pomogło przyspieszyć termogeniczne różne czynniki, które są znane dla umożliwienia spadku masy ciała.

Związek między kakao i enzymów trawiennych

Więcej Ostatnie badania przeprowadzone przez Journal Chemii Rolnej i Żywności, który został ukończony w 2011 roku, badali wpływ, że trzy różne rodzaje kakao miał na trzech różnych enzymów, które są kluczowe dla metabolizmu i gromadzenie tłuszczu w organizmie. Te trzy różne enzymy są znane jako alfa-amylazy, lipazy trzustkowej i fosfolipazy.

Różne ekstrakty z kakao, które były wykorzystywane były regularne kakao, Lavado i holendersko-przetwarzane.

Z tych różnych rodzajów kakao, ten, który jest najmniej przetworzone jest Lavado. Lavado kakao jest po prostu przemywa się, a nie są przetwarzane i fermentacji, co oznacza, że ​​flawonoidy pozostają prawie nienaruszone, a wiele z jego związków nie zostały zniszczone.

W przeciwieństwie do tego, holenderski przetwarzane kakao ma bardzo mało flawonoidy i związki naturalnej utraty wagi. Gdy jest on przetwarzany, przechodzi przez alkalizację, dlatego zachowuje więc kilka jego składników odżywczych.

Badania wykazały, że Lavado kakao było najbardziej skuteczne w hamowaniu tych różnych enzymów, podczas gdy holenderski przetwarzane kakao było odwrotnie. Tak więc, Lavado kakao było najbardziej skuteczny rodzaj kakao do utraty wagi.

Co dokładnie to oznacza dla Chocolate?

Czekolada jest zdecydowanie jednego z najbardziej przetworzonej żywności, które zawierają duże ilości kakao. Składa się on z mieszanki ziaren kakao odtłuszczonego masła tłuszczu i wysokiej, które w ten sposób znacznie obniża poziom antyoksydacyjne z całej mikstury. W porównaniu z kakao, czekolada nie jest tak potężny.

Głównym problemem jest to, że czekolada ma tendencję do procesu produkcji degradacji wielu zdrowych związków, które występują w kakao.

Dodatkowo, czekolada może być bardzo niezdrowe, ponieważ zawiera duże ilości tłuszczu, cukru i kalorii. Tak więc, nawet jeśli nie zachowują wszelkie czekoladowe z korzyści zdrowotnych z kakao, są one anulowane przez tych faktów. Typu czekolady, która znajduje się najbliżej surowego kakao czekolada, ponieważ nie jest tłuszczowych i ma wiele flawonoidów w stosunku do czekolady mlecznej.

Mimo, że czekolada jest zupełnie inna niż kakao, ważne jest, aby pamiętać, że wciąż ma pewne właściwości, utrata wagi.

To pokazuje, jak niesamowite i silnym kakao jest, jak jego korzyści zdrowotne są często znacznie strongeer niż niezdrowych aspektów czekolady.

Wiele badań wskazuje na przestrzeni lat, że regularne spożywanie czekolady ma zdolność do zmniejszenia indywidualnego BMI. Stały zużycie, a nie binging, jest o wiele zdrowsze rozwiązanie.

« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2015, 12:41:48 pm by Pan Ziółko »

 

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2567
  • Latest: Kesh321
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12331
  • Wątków w sumie: 773
  • Online Today: 323
  • Online Ever: 560
  • (Stycznia 13, 2023, 10:31:04 pm)
Użytkownicy online
Users: 2
Guests: 316
Total: 318