* *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Stycznia 27, 2021, 12:41:35 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - SamSok

Strony: [1] 2 3
1
Suplepedia / Odp: Przedwczesny finisz
« dnia: Stycznia 25, 2021, 08:09:45 pm »
Sprawdziłbym od siebie parametry prostaty - PSA, badanie per rectum i ew. USG. Bardzo często stany zapalne prostaty powodują problem z finiszem. Obrzmienie powoduje zwiększone napięcie.

Praca oddechem, rozluźnienie mięśni dna miednicy - znowu napięcie. Przy okazji wzmocnienie ich, aby miały większy tonus, a mniej brały na siebie, przez co jest więcej luzu. To dosyć częsta przypadłość, którą jest w stanie załatwić fizjo.

Zawsze można lekką dawkę dapoksetyny wrzucić, która wspiera leczenie problemów z prostatą.

Hmmm dałeś mi do myślenia ponieważ trafiłem niedawno do urologa z bólem w podbrzuszu i krwią w spermie. Stwierdził lekkie powiększenie prostaty na USG, w posiewie wyszło kilka bakterii i stan zapalny ale nie zapisał antybiotyku bo powiedział że nie jest to stan wymagany do interwencji farmakologicznej...czyli coś może być na rzeczy.

2
Suplepedia / Odp: Przedwczesny finisz
« dnia: Stycznia 16, 2021, 08:04:50 pm »
Ale temat nie jest o problemach z erekcją po cyklu tylko o przedwczesnym wytrysku! Nie ma tu podobnego problemu.

3
Suplepedia / Przedwczesny finisz
« dnia: Stycznia 13, 2021, 10:34:12 am »
Witajcie!

Od niedawna pojawił się u mnie problem że podczas akcji troche za szybko kończe i nie kontroluje siebie, zwłaszcza jak panna jest żywiołowa 2-3min i jest po mnie.
Odkąd zarzuciłem robótki ręczne i częstotliwość stosunków spadła dochodzę zdecydowanie za szybko. Za 2 jest już zdecydowanie lepiej.

Do robótek ręcznych napewno nie wrócę, pytanie czy są sprawdzone naturalne suple żeby lekko sobie pomóc? Czytałem że rhodiola i dziurawiec mogą lekko pomóc, do tego trening mięsni kegla. Jak miałem epizod depresji/nerwicy to przy Trazodonie (SNRI) pała stała bez opamiętania ale dojść za cholery nie mogłem, godzina tarcia i nic.


Ktoś się mierzył z podobnym problemem? Tylko naturalne substance mnie interesują, żadne SSRI/SNRI.


4
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 21, 2020, 03:25:53 pm »
Przy okazji jestem chyba dobrym przykładem że IF nie obniża jednak tesosteronu i nie podnosi kortyzolu. Stosują to metode z krótkimi przerwami od 2lat w sumie. Czytałem, że długotrwałe stosowanie ma złe działanie na ukłąd hormonalny. A jednak nie do końca.

5
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 19, 2020, 01:42:53 pm »
Jeszcze jedno pytanie, czy dawki 10000 D3 i 50mg cynku to bezpieczne dawki długoterminowo?
Słyszałem że cynk w dużej dawce jest toksyczny i może prowadzić do anemii

6
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 18, 2020, 01:52:21 pm »
Rozumiem, przemyślę temat i zdecyduje się na opcje high/low carb. Na IF zostaje bo bardzo mi pasuje i od czasu jak zacząłem go stosować mój mózg lepiej funkcjonuje.
Do high carb na IF można się przyzwyczaić aczkolwiek nie jest to przyjemne, przyznaje.

7
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 18, 2020, 11:42:11 am »
Co to znaczy wyregulował poziom błonnika?
Staram się jeść dużo kapusty kiszonej, ogórków kiszonych. Podjadam też nasiona i łupiny babki w dniach z węglowodanami.

8
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 18, 2020, 11:22:59 am »
No właśnie jem dosyć dużo jajek całych (ok 30 tygodniowo), masło, mięso typu karkówka (bo mam z pewnego źródła. Zamiast kurczaków jem kaczki i gęsi. Tego tłuszczu jest naprawde sporo. Ok 100g dziennie, w większości zwierzęcego-mlecznego.
Prawda jest taka że na niskich węglach czuje się faktycznie lepiej max do 200g. Później puchnę.
Spróbuje utrzymać je w miare nisko i zobaczymy.

Narazie nie będę się przejmował tym progesteronem bo aptecznego provironu nie ma a pewnego źródła nie mam niestety.

Za miesiąc ponowie badania już z DHT i SHBG

9
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 18, 2020, 10:36:30 am »
Od 3 miesiecy zero siłki.
Jestem na leangains od ok pół roku. Może ten model żywienia miesza mi w hormonach?
Jem w oknie 14-22
Moge spróbować wrócić do normalnego trybu aczkolwiek zanim zacząłem leangains miałem duże problemy z koncentracją, brain fog. Ogólnie mózgowe zombie + zerowe libido.

Teraz libido sie waha, czasem jest nisko a czasem bardzo wysoko. Sylwetkowe problemy zostały czyli skinny fat.
Jednak po wprowadzeniu czasowego postu całkowicie zmieniła sie praca mózgu. Lepiej śpię, super koncentracja i dużo energii w ciągu dnia. Nastrój też mam raczej dobry.
Ogólnie oprócz problemów z nabieraniem masy/gubieniem tłuszczu i przesuszającą sie skórą jest raczej ok. No może poza duży wahaniami libido od 0 do mega.

Cukier naczczo - 90. Norma 79-99

Nie biorę nic oprócz ashwagnady i witaminy D3. Nigdy nie powąchałem sterydów.
Od 2 tygodni biorę jedynie BPC 159 wersję oralną i czuje się po niej bardzo dobrze. Wątpie żeby to mi podnosiło progesteron...



10
Zdrowie / Odp: Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 18, 2020, 10:07:45 am »
Krew i mocz też badałem. Wszystko w normie wiec nie bede przepisywał.
Nie zrobiłem profili lipidowego i markerów wątrobowych, może jeszcze raz się przejde.

Dieta raczej ustabilizowana. Waże ok 80kg, i jem ok 3000kcal.
Rotuje czasem makro, w treningowe wiecej wegli, w nietreningowe mniej kcal ale wiecej tłuszczu, orzechów jaj, tłuszczów zwierzęcych.
Też podejrzewałem insulinooporność i zrobiłem kilka miesiecy temu krzywą cukrową i wyszło pięknie.
A po węglach mnie strasznie podlewa i wzdyma ;/ dziwne.
Poza tym czy proviron nie zbije mi estro za nisko???


11
Zdrowie / Wyniki badań. Prośba o pomoc
« dnia: Lutego 18, 2020, 08:43:03 am »
Witam,

Ze względu na kilka problemów (wahania libido, bardzo sucha skóra, problem z nabraniem masy mięsniowej od kilku miesięcy, odkładania sie tłuszczu i budowa skinny fat) zrobiłem badania hormonalne, poniżej wyniki:

TSH 1,64  0,27-4,2
Estradiol 98,1  41,4-160
FSH 4,2  1,5-12,1
LH 6,9  1,7-8,6
Testosteron 25,41  9,9-27,9
Prolaktyna 163,5   98-460
Progesteron 0,955  0,16-0,474
DHEA-S 301   160-449
Kortyzol 384   166-510

Jak oceniacie takie wyniki? Czy DIM zbije mi ten progesteron? Ewentualnie myślę o provironie 25-50mg ED. Dzięki za pomoc

W internetach polecają też pregnenolon 100mg ed + DIM 200mg...

12
Suplepedia / Odp: Sarm Ostaryna + LGD
« dnia: Lipca 25, 2019, 02:39:26 pm »
czyli odbloku nie robiłeś?

13
Bazar / Odp: Dyskusja - Extracty i zioła
« dnia: Grudnia 17, 2018, 11:46:36 am »
Ktoś już brał czarny imbir? Jakieś opinie?

14
Zdrowie / Antybiotyki
« dnia: Października 23, 2018, 11:30:35 am »
Witajcie, pytanie do specjalistów od jelit.

Musze przyjąć dawkę antybiotyku Fluconazole (przeciwgrzybiczy) i pytanie czy takie cuda bierze się z posiłkiem czy naczczo i czy probiotyk wrzucić w trakcie czy raczej po terapi?

Gdzieś wyczytałem niby że antybiotyki powinno się brać naczczo ponieważ brane z posiłkiem działają z mniejszą siłą...

Niestety na ulotce i w necie ciężko o takie info

15
Ziołopedia / Odp: Palma sambałowa a libido
« dnia: Lipca 24, 2018, 02:02:59 pm »
I odpowiedać na pytania zadane w tytule a nie krążyć wokół niego i prowadzić do niczego nie prowadzące dywagacje.
Temat można usunąć bo i tak już nic konstruktywnego z niego nie będzie.

Strony: [1] 2 3

Recent

użytkowników
Stats
  • Wiadomości w sumie: 11654
  • Wątków w sumie: 721
  • Online Today: 33
  • Online Ever: 525
  • (Grudnia 07, 2019, 12:41:06 am)
Użytkownicy online
Users: 0
Guests: 30
Total: 30