SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 0
  • Guests: 31
  • Total: 31

Palma sambałowa a libido

Zaczęty przez SamSok, Lipiec 23, 2018, 02:34:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SamSok

Chciałem spróbować palmy sambałowej na wypadanie włosów które u mnie delikatnie postępuje. Jednak w necie krążą rozbieżne informacje o libido podczas brania palmy, mianowicie niektóre źródła podają że obniża libido bo obniża DHT a inne natomiast że podnosi libido, testosteron w organiźmie i reguluje układ hormonalny.

Jaka jest prawda?

nosfek1983

Masz na forum świetny środek Prostate, który blokuje konwersję do DHT.

Gustaw Wolf

Też zawsze myślałem,że dht trzeba blokować, by chronić prostatę, ale wychodzi na to, że to kolejny mit.
Popatrzcie na ten blog, komu wierzyć?
https://samiec.pl/blog/dihydrotestosteron-esencja-meskosci/

nosfek1983

Od dawna wiadomo, że za przerost prostaty odpowiedzialny jest estrogen. Forumowe Prostate świetnie sprawdza się jako dodotek do cyklu w celu zapobiegania trądzikowi i wypadaniu włosów, łącze razem z AntinAcne na cyklu tren+masteron+prop i spisuje się wzorowo.

SamSok

Super tylko temat jest o palmie a nie o śliwie afrykańskiej.

nosfek1983

A ja myślałem, że o zapobieganiu konwersji DHT w celu ograniczenia wypadania włosów...

SamSok

No to przeczytaj mojego 1 posta jeszcze raz.

W skrócie - O wpływie palmy sabałowej na libido bo w internecie są zdecydowanie rozbieżne opinie i relacje.

nosfek1983

No to przeczytaj początek swojego postu - chciałem spróbować palmy sabałowej na wypadanie włosów, które u mnie delikatnie postępuje...

SamSok

Dlatego czyta się całość a nie tylko pierwsze zdanie.
Na palme jestemzdecydowany tylko chciałem dowiedzieć się czy nie ma negatywnego wpływu na libido.
Koniec dywagacji.

nosfek1983

Dlatego istnieje forum, żeby wymieniać poglądy i dyskutować na pewne tematy z szerszej perspektywy, aby móc rozszerzać wiedzę...

SamSok

I odpowiedać na pytania zadane w tytule a nie krążyć wokół niego i prowadzić do niczego nie prowadzące dywagacje.
Temat można usunąć bo i tak już nic konstruktywnego z niego nie będzie.

nosfek1983

Tak, masz rację, ograniczenia, które sam sobie narzucasz, na pewno nie pozwalają na konstruktywizm w żadnej postaci.

Pan Ziółko

Na logikę biorąc - jeśli opinie są rozbieżne to nie bez powodu, świadczy to o bardzo indywidualnym działaniu tego środka na jednostkę :) Sprobujesz to sie dowiesz, a palma jest bardzo tania, tylko szukaj dobrego ekstraktu.

oxymet

palma sabalowa obniża libido i to dość znacznie (u mnie)

dodatkowo powoduje senność, wysysa z sił   (tak jest u mnie)

Shiva

Z doswiadczenia spotkalam sie glownie z obnizaniem libido oraz ogolnym spadkiem energii u biorących.
Hartowanie ciala jest hartowaniem ducha.