SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 50
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 1
  • Guests: 11
  • Total: 12
  • andon

Wrażliwość receptorów angrogenowych

Zaczęty przez Fuckmaster, Czerwiec 17, 2019, 11:16:00 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fuckmaster

Od zawsze mam problem ze słabą wrażliwością/małą ilością receptorów androgenowych.

Czy w medycynie istnieje już na to jakiś sposób?
Tylko nie piszcie że trening i dieta :D

MK85

Ekstrakt z czosnku, Tongkat Ali (dawki duże badanie na szczurach 200mg/kgmc. 400mg/kgmc, 800mg/kgmc - najmniejsza dawka 2200mg/dzien u człowieka), posiłek potreningowy plus lkarnityna coś ok 4g,
Warzywa krzyżowe - ugotowane al'dente (brokuły, kalafior, brukselka, kapusta pekinska) -bardziej jako wzrost utrzymanie komórek macierzystych

Fuckmaster

Dzięki za odpowiedź. Stosowałeś takie końskie dawki tongkat ali?

MK85

Nie, aż takich nie.  Bralem bardziej pod libido. Ale nie czulem nic. Natomiast moze spróbuję:)
Jedynie w dużych dawkach brałem ashwe 1g dzien podzielone na 2x rano/noc.

Fuckmaster

Też brałem tongkat pod libido i nie czułem nic ale w standardowych dawkach. Powyżej 1000mg nie próbowałem

MK85

Poszukałem też jeśli chodzi o toksyczność w większych dawkach.
Zalecają do 1.2g dla 60kg osoby dziennie. Ja ważę 80kg więc jeśli dobrze obliczyłem (a matematykę miałem bardzo dawno :D) to 1.6g/ed dla mnie. Zacząłbym 7-10 dni połowę dawki, później dodał do 1g. Z tabletkami to od 2 i co 10dni dodawał 1 tabl. z forumowym tongkat ali. I Tak do 2g.

Fuckmaster

Zastanawia mnie również działanie vitexa. Dostawałem po nim końskiego libido jakbym miał znowu 16 lat a podobno obniża libido, wydaje mi się że miałem też mniej wody podskórnej i bardzo tłustą cerę. Podejrzewałem że to przez zbitą prolaktynę ale badałem jej poziom przed i po i był na bardzo podobnym poziomie (połowa zakresu). Zastanawiam się czy przy dużych dawkach również nie moduluje receptorów bo w jakiś sposób musi działać a wyniki hormonów były niezmienione.

MK85

Co do Vitexa nie wypowiem się. Miałem kiedyś, ale jak gdzieś przeczytałem, że obniża libido to wywaliłem XD
DSM dziś wrzucił na kanał YT i "czyszczeniu" receptorów.
Ja bym booster teścia jeszcze sprawdził ZBT lub TheSting

eltoro

ZBT polecam osobiście, na mnie działał,ale po TheSting żadnych efektów nie odczułem