SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,454
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,790
  • Wątków w sumie: 796
  • Online today: 19
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 0
  • Guests: 19
  • Total: 19

Psychiatra adhd

Zaczęty przez mateuszKM, Lipiec 25, 2026, 10:31:38 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

mateuszKM

Cześć, ma ktoś może kontakt do dobrego psychiatry, który pomoże w ogarnięciu lekkiego ADHD. Wiem, że w google pełno, ale słyszałem, że niektórzy mocno komplikują sprawe. Testowałem lek i poprawia 99 moich problemów związanych z nadmiernym myśleniem itp😉

Tester

Polecam zrobić taką kolejność:
1. Diagnoza (np. Lekarz Przemysław Ceglarek z Gdańska, nie wiem czy przyjmuje online). Lekarz często robi to razem z psychologiem, więc jest duża szansa że nie skończy się na jednej wizycie.
2. Psychoedukacja - pozwala ogarnąć samemu ile się da, jest to dobra podstawa przed lekami.
3. Leki - jako uzupełnienie. Psychoedukacja pozwala samemu poukładać sobie wiele, ale też wycisnąć z działania leków jak najwięcej. Ja biorę leki, ale dalej muszę się pilnować w wielu kwestiach i branie leków i bezmyślnie działanie niewiele daje (oczywiście tu każdy może mieć inaczej).

Nie polecam autodiagnozy, chyba, że nie zależy Ci na leczeniu, tylko na rekreacji. W przeciwnym razie to jak pójście do lekarza po TRT, żeby poprawić wyniki ;) można, ale nie ma się co oszukiwać.