SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 1
  • Guests: 43
  • Total: 44

Bieg 1000m co polecacie ?

Zaczęty przez b3tomek, Styczeń 10, 2016, 09:58:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

b3tomek

Witam, ostatnio na stronie zosłały mi polecone zestawy o ile dobrze pamietam ZW+ZA. niestety strona znikneła i brak kontaktu było na bazarze.
CZy dobrze zapamiatałem specyfiki czy byłby dobre pod ten dystans trenował bede w wiekszosci sprinty aby dojsć do dobrego czasu na 1000m.
pozdrawiam

Yurek3

Do tego CR ,beta alanina suplementowa-na cały czas w sezonie.i soda oczyszczona tuz przed startem.

Pan Ziółko

Dokładnie,

ZW + CR
ZA wieczorną porą
Soda przed treningami razem z beta alaniną - przyspieszy regenerację mięśni i usunie zakwaszenie - nie mylić z DOMS

Jaro76

Jak tą sodę stosować? Dodać do wody z beta alanina razem? Czy jakoś na sucho z łyżeczki?
Nie będzie jakiś sensacji żołądkowych?
Lecę za tydzień pierwsze zawody w sezonie na 15 km więc poproszę jakiś zestaw przed startem. ;)

Pan Ziółko

Przetestuj dawke przed zawodami przez kilka dni, zacznij od 0.5g i cisnij w gore az do 2g ;) beta alanina moze tetno podnosic przed. Daj 2x2 lub 3 g do posilkow w ciagu dnia

b3tomek

ostatnio miałem beta alanine stosowałem 5 g na 20 min przed biegiem nie bardzo widziałem efekt oprócz igielek na głowie :) ale nie stosowałem też długo jakieś 2 tyg.
Co to jest CR ?

Pan Ziółko

Cr to cordygun, mix cordycepsow

Beta alanina do jedzenia najlepiej. Ogolnie najlepiej do jedzenia. Przyspiesza usuwanie H+, takze zmniejsza stres oksydacyjny dosyc mocno przez co zwieksza wytrzymalosc ;)

b3tomek

Jakaś porada odnośnie suplementacji tego wszystkiego zakładająć ZA+ZW+CR+Soda i betalanina.
Waga 108KG chce zgubić tą koncówke, wzrost 197cm.

Pan Ziółko

Cytat: Pan Ziółko w Styczeń 10, 2016, 02:43:01 PM
Dokładnie,

3 kaps ZW + 2x CR  przed treningiem
ZA wieczorną pora
1 kaps Cr po 6-8h od wziecia 1 dawki ew przed pierwsza dawka, jak trenujesz wieczorem
Soda przed treningami razem z beta alaniną - przyspieszy regenerację mięśni i usunie zakwaszenie - nie mylić z DOMS, ew beta alanina jak pisalem wczesniej do posilkow

b3tomek

bede trzenował wieczorową porą około 18 tej nie bardzo rozumiem tego zdania.
"1 kaps Cr po 6-8h od wziecia 1 dawki ew przed pierwsza dawka, jak trenujesz wieczorem" ?

Pan Ziółko

No jesli trenujesz wieczorem, to masz wziac 8h przed dawką docelową tabletkę CR

b3tomek

czyli ZW+CR przed treningiem po ile tabletek na taka mase ? jedna 8h przed treningiem.
ZA po treningu w jakiej ilości. pierwsze 2 misiace musze wrócić na sucho do formy i zgubić kilka Kg a poźniej zaatakuje z suplami.

Pan Ziółko

Spróbuj po 3 kaps, jak będzie słabo działało to wrzuć 4 :) Raczej powinno działać już przy 3 kaps, tym bardziej jeśli nie jadłeś tych ziół nigdy.

ZA też możesz dać rano 1 tabs a wieczorem 2. Kwestia czy podziała na Ciebie zamulająco czy pobudzająco - każdy ma inaczej po adaptogenach

b3tomek

czyli 3 cap ZW + CR 2 cap do tego soda i beta alanina przed trningiem na 30 min. 8h przed treningiem 1 cap CR a po wszystkim ZW i tak 5dni On i 2 dni OFF przez 3 tygodnie , dobrze ?

Pan Ziółko

Cr mozna ciagnac dluuuugo, do 12 tyg nawet, ale zw najlepiej brac 5 dni on 2 off i wtedy mozna ciagnac rowniez dlugi okres czasu bez problemu ;)