SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online

Dyskusja - Extracty i zioła

Zaczęty przez Pan Ziółko, Lipiec 03, 2015, 12:32:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ramirez

pro state z posiłkiem czy może być na czczo  ? fitosterole wymagają tłuszczu ?

Pan Ziółko

Może być i tak i tak. Jednak zawsze trochę po posiłku, a nie bezpośrednio.
Fiotsterole rozpuszczają się dobrze w tłuszczach, ale nie wymagają ich.

ramirez

Proviron wzmacniał by działanie pro state czy niwelował ? W sensie wolnego teścia,, shgb, bo pro state obniża dht a provi podwyższa ? Dobrze czaje? Unikać w trakcie brania pro state?

Diploid

Proviron to analog DHT.
Nie obniża SHGB.
Obniża teścia całkowitego i lekko podwyższa wolnego.
Nie obniża estradiolu.
Podrażnia prostatę, ale tylko w warunkach zbyt wysokich estrogenów.
Był polecany (jest już poza obrotem) jako HTZ właśnie przy przerośniętym sterczy, kiedy podanie testosteronu (VIA estradiol) było ryzykowne.

Nie będzie się gryzł z ziółkami.

Odolan

Cytat: Diploid w Luty 28, 2020, 08:52:45 PM
Proviron to analog DHT.
Nie obniża SHGB.
Obniża teścia całkowitego i lekko podwyższa wolnego.
Nie obniża estradiolu.
Podrażnia prostatę, ale tylko w warunkach zbyt wysokich estrogenów.
Był polecany (jest już poza obrotem) jako HTZ właśnie przy przerośniętym sterczy, kiedy podanie testosteronu (VIA estradiol) było ryzykowne.

Nie będzie się gryzł z ziółkami.

Jak nie obniża.
Przecież każde DHT w tym konkretnie provi ma silne powinowactwo do SHBG, stąd efekt obniżenia teścia całkowitego, bo ten związany staje się wolny, więc zwiększa się jego sumaryczna ilość.

Diploid

No i co z tego wynika? :)
Nie obniża, tylko wypiera zapakowanego weń teścia, zajmując jego miejsce.
Zrób badania przed i po kuracji mesterolonem i sam zobacz.

Odolan

Cytat: Diploid w Luty 29, 2020, 08:20:57 AM
No i co z tego wynika? :)
Nie obniża, tylko wypiera zapakowanego weń teścia, zajmując jego miejsce.
Zrób badania przed i po kuracji mesterolonem i sam zobacz.

Wynika z tego, że obniża, co mnie obchodzą cyferki. Obniżanie polega na "przełączeniu" do stanu nieaktywnego, dla mnie w danej chwili działa tak jakby tego było mniej, co ma swoje plusy i minusy.

Diploid

Obniżanie polega na obniżeniu.
Reszta to Twoje rojenia.
Szkoda czasu.

Odolan

Cytat: Diploid w Luty 29, 2020, 12:23:41 PM
Obniżanie polega na obniżeniu.
Reszta to Twoje rojenia.
Szkoda czasu.

Ciekawe, Twoim zdaniem w taim razie co robi provi z SHBG. BO wcześniej napisałeś po prostu, że nie obniża SHBG. Wchodzi zielonka, czyta i jest wprowadzany w błąd.

Diploid

Napisałem tak jak się rzeczy mają, czytamy ze zrozumieniem. :)
Provi nie obniża globuliny, tylko zajmuje w niej miejsce dla testosteronu, a nawet estrogenu.
Poziom globuliny pozostaje bez zmian.

To Ty napisałeś, że "obniżanie polega na przełączaniu", co jest wierutną bzdurą, bo obniżanie polega na obniżaniu, tak też napisałem. ;D
Proszę doucz się i nie marnuj mojego czasu, bo zgodnie z Twoją śmieszną teorią "co mnie obchodzą cyferki" to clom obniża estro. ;)

Odolan

Cytat: Diploid w Luty 29, 2020, 12:59:24 PM
Napisałem tak jak się rzeczy mają, czytamy ze zrozumieniem. :)
Provi nie obniża globuliny, tylko zajmuje w niej miejsce dla testosteronu, a nawet estrogenu.
Poziom globuliny pozostaje bez zmian.

To Ty napisałeś, że "obniżanie polega na przełączaniu", co jest wierutną bzdurą, bo obniżanie polega na obniżaniu, tak też napisałem. ;D
Proszę doucz się i nie marnuj mojego czasu, bo zgodnie z Twoją śmieszną teorią "co mnie obchodzą cyferki" to clom obniża estro. ;)

Czytamy ze zrozumieniem i napisałeś dwa oddzielne zdania, które nie muszą mieć nic wspólnego, bo nie napisałeś nic o wspólnym elemencie.

Clom podobnie jak tamox nie obniża estro, bo nie ma pełnego spektrum efektów, które mamy przy obniżonym estro. Natomiast provi łącząc się z SHBG daje efekt niskiego SHBG. Chcą przyczepić się do szczegółów i udawać jakim to wielkim fifarafa się jest, można się czepiać, ale dla uproszczenia i dla laika nie widzę nic złego w napisaniu, że provi obniża SHBG. A jeśli chcemy być precyzyjni to pełnym zdaniem przyłączając się do SHBG wypiera inne hormony z nim związane i sam zajmuje ich miejsce.

glakuta

Siema wszystkim. Czy szamał ktoś ostatnio spalacz Burn?  Jak wrażenia? Ciekawi mnie również połączenie Burn + Osta + Dim. Czytałem że dim jest dobry na redukcji ale nie wiem na co wpływa.

Pan Ziółko

Wpływa na estrogeny :) W mocnym uproszczeniu Zmniejsza ilość szkodliwych metabolitów.

glakuta

Cytat: Pan Ziółko w Marzec 11, 2020, 08:40:03 PM
Wpływa na estrogeny :) W mocnym uproszczeniu Zmniejsza ilość szkodliwych metabolitów.
Spoko. Ale czy to ma wpływ na redukcję? Niby mniej estrogenów to więcej testosteronu, ale czy to spowoduje szybszą utratę tkanki tłuszczowej?

Diploid

Zmniejszenie poziomu estrogenów powoduje zmniejszenie retencji i gromadzenia smalcu.
Więc odrobinę pomoże w redukcji.