SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 0
  • Guests: 35
  • Total: 35

Dyskusja - Extracty i zioła

Zaczęty przez Pan Ziółko, Lipiec 03, 2015, 12:32:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pan Ziółko

Cissuw, boswelia, kurkumina, imbir, msm :)

skuter123

Czy tongkat ali albo maca moga powodowac wypadanie wlosow ?

Pan Ziółko

Szakal

BLACK FRIDAY

-10% NA WSZYSTKIE PRODUKTY
-15% OD WARTOŚCI ZAMÓWIENIA PRZEKRACZAJĄCEJ 500 ZŁ
DODATKOWO DLA ZAMÓWIEŃ POWYŻEJ 500 ZŁ - JEDEN LOSOWY PRODUKT GRATIS

matb1

Można brać insulean w dni z mniejszą ilością węgli? Cel poprawa WI, wsparcie redu. Wrzucił bym pierwszą porcje z rana a drugą po treningu. Tylko że w dwóch pierwszych posiłkach jest 70-80g węgli, następnie około 70 idzie przed treningiem. Po treningu jest ich ok. 200. W dnt przez cały dzień 150-200 węglowodanów. Jak byście to widzieli?

Macie jeszcze coś co warto dorzucić do redukcji? Oprócz spalacza, źle się czuje po stymulantach.

Jeszcze pytanko o erektora. Działa on w sposób doraźny? Warto dorzucić jak już leci test? Niby jest z tym dobrze ale zawsze mogło by być lepiej.

Pan Ziółko

Oczywiście, że można. Tylko kierując się dalszą częścią posta - jeśli WI jest dobre, to nadmierna próba poprawienia może skończyć się kiepsko. Cukier będzie spadał, będziesz ciągle głodny albo wpadał w hipki. Lepsze wrogiem dobrego. Dopasuj pod siebie, bo nikt nie zna tak Twojego organizmu jak Ty sam :)  Spokojnie rozbij sobie na dwie kapsy, a w dni nietreningowe śmiało do 1 i 3 posiłku, mniej więcej podobne odstępy czasu. Może się okazać, że w DNT taka ilość to będzie za dużo i wystarczy 1 kapsa. Nie bój się sprawdzić, co jest dla Ciebie lepsze. Opinie na forach to głównie czyjeś doświadczenie na ich własnych organizmach. Możesz się wzorować, ale nie oznacza, że tak będzie dobrze.

Erektor działa doraźnie również.

matb1

dzięki za odp. zatem potestuje i zobaczę jak będzie optymalnie.

gozdal177

Czy zioła mogą negatywnie oddziaływać na naturalną produkcję hormonów? Spotkałem się z opinią "wszystko co podwyższa egzogenie parametry to doprowadza do mniejszej endogennej produkcji-budując szlak egzogenny zanika endogenny"

Balsam1916

Witam,
Potrzebuje coś na odbudowę układu dopaminowego po stymulantach. Ktoś jest mi w stanie doradzić?

Fuckmaster

Sprawdziłem na sobie chyba wszystko i najlepiej działa czas i oszczędzanie naturalnej dopaminy. Zależy jak mocno waliłeś ale 3-6 miesięcy ascezy i będziesz jak nowy.
Jedynie nie próbowałem 9 mbc ale ciężko o sprawdzone źródło.

Pan Koksik

Cytat: Balsam1916 w Styczeń 04, 2021, 06:41:13 AM
Witam,
Potrzebuje coś na odbudowę układu dopaminowego po stymulantach. Ktoś jest mi w stanie doradzić?

Kolega wyżej dobrze prawi. Dorzuć do tego CDP Choline i opcjonalnie GPC. Wystarczy. A dalej niech czas załatwi sprawę.

Lemmy

Burak i Fadogia - czy któreś z tych ziółek obniżają kortyzol ?

Pan Ziółko

Nie, nie mają takowych. A przynajmniej nie są znane.

Lemmy

Z racji, że czeka mnie wyjątkowy tydzień na 3 zmianie mam pytanie jak ułożyć suplementację, żeby zmniejszyć wpiernicz dla mojego organizmu ?

Czy melatonina trochę po 6 rano będzie dobrym pomysłem ( z tym akurat mam lekki mind fuck bo zawsze to brałem max 22 potem już spać po niej nie mogłem ) ? Co jeszcze warto włączyć do suplementacji podczas tego tygodnia, a także po ?

Pan Ziółko

Cytat: LemmyKilmister w Marzec 07, 2021, 01:06:04 PM
Z racji, że czeka mnie wyjątkowy tydzień na 3 zmianie mam pytanie jak ułożyć suplementację, żeby zmniejszyć wpiernicz dla mojego organizmu ?

Czy melatonina trochę po 6 rano będzie dobrym pomysłem ( z tym akurat mam lekki mind fuck bo zawsze to brałem max 22 potem już spać po niej nie mogłem ) ? Co jeszcze warto włączyć do suplementacji podczas tego tygodnia, a także po ?

Nic, po takim okresie samo wróci do normy. Daj 30g gorzkiej czekolady około 17.

Melatonine sam sobie wyprodukujesz, nie potrzeba jej suplementować. Wyłącz niebieskie światło, odstaw tel, tv, zamontuj żarówkę 2000K i nic więcej nie trzeba :)