SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 50
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online

Złe samopoczucie dziewczyny

Zaczęty przez P4TRYK, Maj 11, 2016, 02:47:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

P4TRYK

Siemka,

pisze w sprawie mojej dziewczyny. Otóż od miesiąca-dwóch ma bardzo złe samopoczucie, zero energii, zły humor itd

Z natury jest chuda, ale zaczęła ostatnio o wiele wiecej jeść i waga zamiast wzrastać, spadła o 7 kg, przy jej wzroscie to już jest masakra. Chciałem wysłać ją na badania kompleksowe i pytanie co najlepiej badać, profilaktycznie nigdy się nie badała, więc trzeba wszystko co najpotrzebniejsze przebadać.

Bierze tabletki anty, raczej nie od tego, bo problem się pojawił tak nagle.  Libido też przez to niższe , a ja na tym cierpie, wiadomo, a na cyklu ciężko :).

Pan Ziółko

Cześć,

Pełna morfologia i hormony - dodatkowo żelazo, witamina D.

Poprosił bym lekarza o skierowanie na badanie kupy, bo podjeżdża to trochę pasożytami i to nie byle jakimi.

P4TRYK

Cytat: Pan Ziółko w Maj 11, 2016, 02:53:46 PM
Cześć,

Pełna morfologia i hormony - dodatkowo żelazo, witamina D.

Poprosił bym lekarza o skierowanie na badanie kupy, bo podjeżdża to trochę pasożytami i to nie byle jakimi.

A jakie dokładnie hormony ? Badanie kału, to pewnie można i prywatnie zrobić, ale nie wiem czy ją namówie  :-[

Pan Ziółko

Wszelakie  8)

Estrogen,
Prolaktyna,
Progesteron,
DHEA - często to jest przyczyną u kobiet, szczególnie tych starszych,

Sprawdzić czy nie ma przewlekłych stanów zapalnych w organizmie - podstawa to  CRP i OB.

A dalej - jak tak bardzo się boi badania kału to przeciwciała z krwi, na większość pasożytów jest możliwość.

PiotrM

Morfologia + TSH, FT3 i FT4 + CRP + Kał na resztki pokarmowe i pasożyty.

Jak jest kasa, to można dodatkowo hormony płciowe, ale najpierw bym zrobił to co u góry.

P4TRYK

Pan Koksik

Bałagan, bałagan... coś niedobrego w sobie nosi ;) Uk odp wskazuje na infekcję. Prolka tez nie mała, stad moze samopoczucie słabe.

P4TRYK

Cytat: Pan Koksik w Maj 13, 2016, 02:56:09 PM
Bałagan, bałagan... coś niedobrego w sobie nosi ;) Uk odp wskazuje na infekcję. Prolka tez nie mała, stad moze samopoczucie słabe.

jeszcze robiliśmy wyniki

- zalaza
- ferrytyny
- witaminy b12

ale tamtych jeszcze nie ma, wrzuce jak będzie komplet, komplet.

Właśnie ta prolaktyna wysoka + to by wyjasniało bolące piersi. Nie wiem, czy tabletki anty moga pdowyższać prolke?