SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 50
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online

PH + SARM etc. Środki Specjalne

Zaczęty przez Pan Koksik, Lipiec 03, 2015, 01:02:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sportacademy

Dieta golonki wywary  z kości i szpiku kostnego ,stawy to nir bół glowy tbletka i po kszyku to dłógotrwały proces.

Amyswoje

Tego sie obawiałem, ale zastosuje sie do tego. Dzieki

tumi

ja zapodaje kolagen z KFD na stawy chwilowo

Pan Koksik

Duża ilosc omega 3, szczegolnie tych rybich. Bardzo dobrze smaruja stawy a przy SV cholesterol sie rozjezdza zazwyczaj, takze 10g dziennie lekka reka polecam.  Teraz preparaty z o3 sa bardzo tanie, na zdrowiu nie ma co oszczedzac.

Laminator

Stawy,stawami.Problem w tym,że większość bólu to ból przeniesiony nie mający przyczyny w samym stawie.Z obserwacji znajomych na oxie,dosc znacznie zwiekszala ubicie,a przez to o samo napięcie mięśniowe.Sypiace się przez zaburzenia napięciowe stożki rotatorow to był standard,ale dawałem radę to wyciagnac podstawową fizjo.
Jak u Ciebie z profilaktyką urazów?Ograniczasz się do samego treningu,ewentualnie ze stretchingiem?Zaburzenia funkcjonalne,przebyte kontuzje?Opisz ból najdokładniej jak potrafisz,łącznie z tym przy jakiej funkcji się pojawia.

Amyswoje

Ból pojawia sie odrazu po skończonym treningu jak przechodzę do marszu, podczas biegu jest ok. Jedno z kolan robi sie jakby pełniejsze( ale to chyba konsekwencja zle ustawionej miednicy( w skrócie wielkim, nie chce pisac głupot bo to pewnie bardziej skomplikowane 😉)w każdym razie było to spowodowane przeciążeniem )), tak mowil mi fizjoterapeuta do którego ide jutro. Mowil tez o zbyt słabym rozciąganiu po treningu ale to konsekwentnie poprawian, choć wiem ze sam trening wyglada duzo lepiej niestety.A ból, który opisuje jako ból stawów to ból w bocznych i tylnej części kolana, taki jakby zapalny i noga zgina sie jakby mniej płynnie/swobodnie zwłaszcza jak posiedzę dłużej w jednej pozycji... Podkreślam, ze nie ma tragedii, ale boje sie ze cała praca pójdzie psu w d**e przysłowiowa a tego bym nie ogarnął  ;).Po robocie odrazu kierunek apteka po wiadro omega 3 a po południu do specjalisty wiec bede działał jak sie da. Dzieki za pomoc naprawde !!

Laminator

Samo rozciąganie tak.naprawdę jest mało pomocne.Stretching nie mobilizuje powięzi do lepszego nawodnienia i idących za tym lepszej elastyczności i zniesiena odruchu zapalnego.
Jak jest ustawiona miednicy?Wystepuje przy tym plaskostopie?
Tak na szybko z tego co możesz zrobić:
Siadasz,piłkę tenisowa ustawiasz na wysokości dołu podkolanowego.Wykonując docisk i ruchy w góra-dół rozlujesz tę okolicę i szukasz miejsc bolesnych.Miejsca bolesne opracowujesz nad i pod punktem bolowym ,a na punkcie bolowym zatrzymujesz sie bezpośrednio do ustąpienia objawu bolowego.
Jeżeli duzo biegasz,zwlaszcza po twardym taki objaw mogą dawać mięśnie tylnej części podudzia,ewentualnie przeciazone kulszowo-goleniowie,zwlaszcza jesli ulegly skróceniu.
Fizjo zapewne wykona jeszcze różnicowanie bólu lakotkowo-wiezadlowego czy takowe występuje.Tylko idź do dobrego fizjo bo w tym zawodzie również trafiają się idioci.

Patryk

Kod rabatowy 7% na Muscle-Zone "doktordzik"

Pan Koksik

Cytat: Rysiu_86 w Czerwiec 16, 2016, 08:28:11 PM
Dzisiaj odebrałem wyniki tarczycy po 2 tyg. stosowania T3(50mcg) w plynie od SA.
FT3 10,93 [3.1-6.8]
TSH 0.938 [0.27-4.2]
Także T3 działa wyśmienicie.

Poza tym RAD który wcześniej brałem również dobrze działał co zauważyłem po sylwetce jak i również badaniach po ok 2. tyg od ostatniego kapsa. Test był zbity do 1.9 [2.18-9]

Widzisz, a namarudziłeś się, że ojej :)

mundy

wysoko wyszło FT3 ja po wiekszej dawce syntetyka  ledwo 5,5-6 wynik mam. Chyba osobnicza cecha.

bziummuzib

jak się ma przejście z prop + masteron na supervar solo na lipiec ?
akurat wpada mi urlop, a potem obóz bjj, więc też ciężko z inj. będzie.

co tu sobie dorzucić by dalej wspomóc redu ? aicar + sr ?
na gw łapie mnie bezsenność

Pan Koksik

Cytat: bziummuzib w Czerwiec 17, 2016, 09:24:31 PM
jak się ma przejście z prop + masteron na supervar solo na lipiec ?
akurat wpada mi urlop, a potem obóz bjj, więc też ciężko z inj. będzie.

co tu sobie dorzucić by dalej wspomóc redu ? aicar + sr ?
na gw łapie mnie bezsenność

SV na 2 miesiące cykl + odblok w drugim miesiącu w tym czasie po masterze i propie w sam raz. Chyba, że to ma być mostek.

Tak, jeśli GW nie służy Aicar i SR sprawdzi się duuużo lepiej :)

bziummuzib

to teraz pytanie - czy supervar bedzie w czerwcu jeszcze? :D
a do redukcji ktore bedzie lepsze - aicar / sr ?

log

sportacademy