SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online

Kupie metformina

Zaczęty przez ja2001, Listopad 19, 2016, 12:24:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ja2001

ramirez

jak coś ja też proszę o priv

BESTIA

Pan Ziółko

Insulinowy wcinajcie. Berberyna to naturalna metformina :) ! I nie robi bałaganu w brzuchu oraz depresji  ;D

reprezentant

Niejaki kolega z Kanady robi Wam antyreklamę, pisząc, że żadna berberyna itp ziółka nie zastąpią metforminy  ;)

Pan Ziółko

A my mu zrobimy antyreklamę i napiszemy, że metformina silniej blokuje rozwój masy mięśniowej, niż berberyna :)

ommy

metformina obniża również igf
tak ogólnie to jakaś moda na metf.....

Pan Ziółko

Bo moda na trenejrów, co trenejro powie to święte. A za kilka lat będą świecić w ciemnościach, bo na każdą przypadłość apteka, a nie zmiany stylu życia i lekkie środki  ::)

ramirez

przydałaby się solo berberyna w mniejszej dawca, tak żeby można dawać przed każdym posiłkiem z węglami

Pan Ziółko

Ale po co, jak to dlugo dzialajace cudo ;)? wiec dawanie 5x malej dawki da gorszy efekt od 2x duzej :>

Kaime

O depresji po metforminie nie słyszałem, a czytałem odwrotne badania, że może pomóc ja wyleczyć u cukrzyków.
Berberyna przy stałej suplementacji wychodzi dosyć drogo, gdzie metformina tania jak barszcz. Jak ktoś nie ćwiczy i ma wywalone na IGF-1, który raczej powinniśmy trzymać nisko, jak chcemy żyć jak najdłużej to wybór raczej prosty.

No chyba, że się mylę, to proszę mnie poprawić.

Dietka

Kaime- Jeśli chodzi o IGF-1 masz rację w jakiejś części. IGF dopóki nie ma raka jest prozdrowotny dla organizmu, lecz w przypadku pojawienia się guzów pobudza ich wzrost, wtedy lepiej trzymać jego poziom niski.

W przypadku zdrowego organizmu nasila procesy regeneracyjne, ale jak zwykle są plusy i minusy danego środka.

Oczywiście, Metmorfina jest tania, ale to chemia. Pogarsza absorpcję wit. z gruby B, dorzuć do tego 3x dzienną podaż magnezu i innych minerałów wymaganą ze względu na osłabienie wchłaniania.

Tak, u cukrzyków działa prokognitywnie, a w przypadku zdrowych osób dziwnym trafem większość ma stany lękowe, problemy żołądkowe, zamuloną głowę, i jak wykazują najnowsze badania rzeczywiście długoterminowe użycie powoduje pogłębienie stanów depresyjnych. W przypadku kobiet chorujących na PCOS Metmorfina również leczy depresję, ponieważ wpływa pozytywnie na PCOS.

Także u chorych pozytywnie wpływa na te stany, a u zdrowych je wprowadza - prawdopodobnie ze względu na problemy z wchłanialnością grupy B i Magnezu, które dla CUN są bardzo ważne względem utrzymania zdrowia psychicznego.

KONSULTACJE Z ZAKRESU DIETETYKI, PROFILAKTYKI ŻYWIENIA ORAZ ANALIZY BADAŃ
<nie odpisuje na PM, proszę o kontakt mailowy>

Dietka.SA@gmail.com