SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 50
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 0
  • Guests: 14
  • Total: 14

Dyskusja - Extracty i zioła

Zaczęty przez Pan Ziółko, Lipiec 03, 2015, 12:32:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

thorin

Cytat: Pan Ziółko w Wrzesień 07, 2017, 11:50:08 AM
Spadł Ci o 1%, tyle co może spaść po wejściu po schodach,w błędzie badawczym są zmiany o 5-10%, zwykłe wahanie dobowe. Nie rób sobie jaj ;)

Dawka cloma 0.5 tabs do teścia nic nie ma, nie ruszy LH, natomiast powinowactwo do receptorów estrogenowych już będzie miało.

Generalnie polecacie Test Up i Zestaw Anaboliczny  - 4 miesięczna suplementacja - ponad 600 PLN  . Miał podnieść testosteron - spadł. Nie o 1% ale bliżej 3%, jednak spodziewałem się wzrostu.

Clom apteczny.

LH zmieniło się 5,78 na 6,56
FSH - 3,27 na 7,77

Więc generalnie nie robię sobie jaj, po prostu piszę jak to wygląda - u mnie.

Pan Koksik

Prosto zwalić winę na suplement, że nie działa, ale na dobrą sprawą - dajesz sztywne wyniki. Widzisz, że LH i FSH poszło w górę, a testosteron nie, doszukujesz się winy w ziołach?

Wine nosisz między nogami. Po prostu LH nie stymuluje Ci odpowiednio jąder, problem leży w HPTA, cAMP lub po prostu źle zrobionym odbloku, jeśli takowy był wcześniej. Prawdopodobnie słaba wrażliwość na LH wywołana atrofią, przeładowaniem jąder HCG lub zbyt małą dawką i nie rozwojem odpowiednim po cyklu.

Tyle ode mnie  8)

Ps. Anaboliczny z tego, co wiem, nie jest na podbicie teścia.
Ps2. Bez obrazy, nie bronię supla, ale sprawy fajnie wyjaśnić zamiast besztać bardzo dobry produkt, często bezpodstawnie.

Lemmy

thorin jest tyle czynników składających się na to, że nie jest to wszystko czarno - białe jak mogłoby się wydawać.  LH i FSH poszło w górę więc podziałało, anaboliczny powinien wpłynąć mocno na test wolny, a całkowitego nie ruszyć i tak dalej można by długo wymieniać, najlepiej usiąść i przeanalizować wszystko bo suple to tylko 1 z wielu czynników

thorin

Cytat: Pan Koksik w Wrzesień 07, 2017, 03:24:07 PM
Prosto zwalić winę na suplement, że nie działa, ale na dobrą sprawą - dajesz sztywne wyniki. Widzisz, że LH i FSH poszło w górę, a testosteron nie, doszukujesz się winy w ziołach?

Wine nosisz między nogami. Po prostu LH nie stymuluje Ci odpowiednio jąder, problem leży w HPTA, cAMP lub po prostu źle zrobionym odbloku, jeśli takowy był wcześniej. Prawdopodobnie słaba wrażliwość na LH wywołana atrofią, przeładowaniem jąder HCG lub zbyt małą dawką i nie rozwojem odpowiednim po cyklu.

Tyle ode mnie  8)

Ps. Anaboliczny z tego, co wiem, nie jest na podbicie teścia.
Ps2. Bez obrazy, nie bronię supla, ale sprawy fajnie wyjaśnić zamiast besztać bardzo dobry produkt, często bezpodstawnie.

Część z Anabolicznego w opisach wskazuje że podnosi. Ale mniejsza o to.
HCG nie brałem,  z blokujących to epi + lgd , i supervar solo, żeden nie dłużej niż 7 tygodni. Czy coś więcej trzeba do odbloku niż clomid + tamox, wyniki wracały zawsze sprzed tych sprzed "cyklu"

Jest teraz duży hype na zioła i masa ludzi je kupuje. Część czuje się super - ale część osób potrafi wyczuć różnice w regeneracji po 1 dniu więc.

Utrzymuje zdanie że jedynie co a sporo już zakupiłem u was to działał Herb Mix oraz LGD.

Pan Koksik

Patrząc na wynik testo w dolnej granicy normy to tak, trzeba coś więcej i to napewno.

Normy testo średnio 3.5-9, a tu raptem 4.5, więc musisz odpowiedzieć sobie sam. Moje zdanie już poznałeś - słabo działają Ci jądra.

thorin

Cytat: Pan Koksik w Wrzesień 07, 2017, 04:45:57 PM
Patrząc na wynik testo w dolnej granicy normy to tak, trzeba coś więcej i to napewno.

Normy testo średnio 3.5-9, a tu raptem 4.5, więc musisz odpowiedzieć sobie sam. Moje zdanie już poznałeś - słabo działają Ci jądra.

Ehh, wszystko złe tylko nie suple które sprzedajemy. O niedoczynności jąder mówimy kiedy LH i FSH jest powyżej normy. Ale niech będzie. Jadra są złe, bo jądra są złe bo stan jąder jest zły.

Lemmy

Poziom LH i FSH jest zmienny w ciągu dnia, tak samo jak test wolny

wynik 4,5 to lipa

Pan Koksik

Cytat: thorin w Wrzesień 07, 2017, 08:47:58 PM

Ehh, wszystko złe tylko nie suple które sprzedajemy. O niedoczynności jąder mówimy kiedy LH i FSH jest powyżej normy. Ale niech będzie. Jadra są złe, bo jądra są złe bo stan jąder jest zły.

A może odwrotnie? Szukasz winy na siłę nie biorąc pod uwagę czynników i uważając, że clom i nolva są rozwiązaniem na każdy blok. Nie, nie są.

Staram się pomóc, a Ty walisz jakieś głupie komentarze. O niedoczynności jąder mówimy, kiedy występuje atrofia/są niewrażliwe komórki laydiga na LH, a nie w jedynym przypadku kiedy jest ponad normę, bo to świadczy o problemach z przysadką. I jak zauważysz - nie odnosiłem się do suplementów, tylko do wyników badań, które pokazałeś. Poza tym, że coś nie działa na Ciebie to nie znaczy, że nie działa na innych - gdzie widać czarno na białym, ale.. wyjątek potwierdza regułę :)

thorin

Cytat: Pan Koksik w Wrzesień 07, 2017, 09:30:08 PM
Cytat: thorin w Wrzesień 07, 2017, 08:47:58 PM

A może odwrotnie? Szukasz winy na siłę nie biorąc pod uwagę czynników i uważając, że clom i nolva są rozwiązaniem na każdy blok. Nie, nie są.

Staram się pomóc, a Ty walisz jakieś głupie komentarze. O niedoczynności jąder mówimy, kiedy występuje atrofia/są niewrażliwe komórki laydiga na LH, a nie w jedynym przypadku kiedy jest ponad normę, bo to świadczy o problemach z przysadką. I jak zauważysz - nie odnosiłem się do suplementów, tylko do wyników badań, które pokazałeś. Poza tym, że coś nie działa na Ciebie to nie znaczy, że nie działa na innych - gdzie widać czarno na białym, ale.. wyjątek potwierdza regułę :)

Nie dziwię się że bronisz swojego produktu. OK atrofia moim zdaniem nie występuje - nie zauważyłem żeby zmalały - a zwracałem na to uwagę. Co do niewrażliwości komórek na LH, wydaje mi się że bez większej analizy nie można tego stwierdzić tym bardziej po opisie - ale może masz racje. Wizyta u endokrynologa i androloga (nota bene dzisiaj byłem u andro) nie zasugerowali że cokolwiek złego się z nimi dzieje. Nawet sobie lekarka pomacała.

Co do wielu potwierdzeń że suple działają. Niech ktokolwiek przytoczy że zrobił badania przed i np po miesiącu, dwóch albo czterech zażywania Test Up. Jak ktoś ma dłuższy okres to też nie będzie problemu. Ja wrzuciłem tutaj swoje wyniki i się rozczarowałem ot moja opinia - nie było czysto bo było pół tabletki clomidu - pewnie on zawinił albo jądra ;)

Nie mam do was pretensji, wielokrotnie kupiłem suple które nie działały (HMB, l-carnityna, glutamina itp rzeczy).

Pan Koksik

A co ma Ci powiedzieć lekarz widzący Twoje jaja pierwszy, nawet drugi raz w życiu? Jedynie to może sobie powiedzieć, że nie masz guza, bo rozmiaru napewno nie zapamięta.

Tak czy siak, jałowa dyskusja.

PS. Podbij Clomid do 50 a nawet 100mg i zrób badania po 30 dniach terapii, a potem po miesiącu od odstawienia. Dostaniesz odpowiedź na papierze czy jajka są marne czy nie ;)

A jak chcesz szybciej to wbij 250ui hcg i zrób na drugi dzień badania.

Klama

Cytat: Klama w Maj 10, 2017, 12:39:25 PM
wyniki po aktualnym zbt. Cykl lekki, szło samo LGD w niskiej dawce. O efektach pisałem w trakcie mozna poszukac ;]

samopoczucie, libido i chęci do seksu wrocily z dnia na dzien praktycznie

Mam jeszcze z czerwca, jak skonczylem, ale tam było 733 dalej juz tylko ;] takze 3 msc to max tak jak pisał ziółko. dalej juz szkoda marnowac produkt.

po prostu nie dla ciebie zioła albo jak koksik pisał masz wiatr w torbie ityle

thorin

Cytat: Klama w Wrzesień 07, 2017, 11:46:09 PM
Cytat: Klama w Maj 10, 2017, 12:39:25 PM
wyniki po aktualnym zbt. Cykl lekki, szło samo LGD w niskiej dawce. O efektach pisałem w trakcie mozna poszukac ;]

samopoczucie, libido i chęci do seksu wrocily z dnia na dzien praktycznie

Mam jeszcze z czerwca, jak skonczylem, ale tam było 733 dalej juz tylko ;] takze 3 msc to max tak jak pisał ziółko. dalej juz szkoda marnowac produkt.

po prostu nie dla ciebie zioła albo jak koksik pisał masz wiatr w torbie ityle

Masz badania sprzed cyklu na LGD ?

Klama

tak ;] wynik był podobny do tego po cyklu, wrocilem do homeostazy

thorin

Cytat: Klama w Wrzesień 08, 2017, 08:48:59 AM
tak ;] wynik był podobny do tego po cyklu, wrocilem do homeostazy

No właśnie wiele osób tego doświadcza po samym LGD, zaniża on testosteron w trakcie jednak nie obniża LH i FSH. Więc co dały ziółka ?

Klama

polasilem sie i przeczytalem ta rozmowe wasza, dla mnie to siejesz ferment ;] masz wiatr w torbie, napisaly ci trzy osoby co sie dzieje, a ty szukasz dziury w calym i nie umiesz sie z tym pogodzic. za duzo zjadlem w zyciu supli, zeby nie umiec wyczuc co dziala a co nie. libido nie wraca 3 dni po odstawieniu, jadra nie pucha po tygodniu od odstawienia lgd, tak samo nie nasila sie  produkcja spermy.

clom ci nie wybil tescia a liczysz na ziola? zawsze mozna zyc nadzieja, ale co to za zycie...

pozdro i posluchaj czasem, jak dobrze ci radza, bo jak zauwazysz i chłopaki i Lemmy maja duza wiedze ;];]