SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online

PH + SARM etc. Środki Specjalne

Zaczęty przez Pan Koksik, Lipiec 03, 2015, 01:02:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pan Ziółko

Jeśli nie miałeś wcześniej problemu to tak. Zweryfikuj też czy fodmapy Ci nie szkodzą, bo może to początek SIBO.

emdzej88

ramirez

zadam pytanie tutaj,
czy miał ktoś z was rwę kulszową i ją wyleczył ? ból promienieje mi na nogę podczas chodzenia a także dłuższego stania , wizyte u ortopedy mam dopiero za 3 tygodnie, zacząłem domową rehabilitację , mogą jakieś suple, peptydy pomóc ? co wogóle lekarz przepisuje na to schorzenie  ?każda opinia cenna :)

nosfek1983

Cytat: ramirez w Marzec 10, 2022, 07:56:12 PM
zadam pytanie tutaj,
czy miał ktoś z was rwę kulszową i ją wyleczył ? ból promienieje mi na nogę podczas chodzenia a także dłuższego stania , wizyte u ortopedy mam dopiero za 3 tygodnie, zacząłem domową rehabilitację , mogą jakieś suple, peptydy pomóc ? co wogóle lekarz przepisuje na to schorzenie  ?każda opinia cenna :)

Idź do neurologa lub neurochirurga i koniecznie zrób rezonans magnetyczny odcinka lędźwiowego. Leczy się to operacyjnie jeśli przepuklina w kręgosłupie jest duża lub uciska na rdzeń, a zachowawczo podaje się sterydy w celu zmniejszenia stanu zapalnego i leki przeciwbólowe.

sportacademy

Miałem kilka razy ,za dużo SA i hgh mało ruchu tzn. spacerów etc.  Nabrzmiałe mięśnie uciskają nerw i to jest skutek , jeśli były SA lubhgh w sporej dawce np.ok. 10ui Ed to u wielu ludzi może dać taki efekt. Zobacz jakie ćwiczenia trzeba stosować na Youtube jest tam tego sporo , Jakieś farmaceutyki na usunięcie nadmiaru wody. U mnie zawsze przechodziło po 7-14 dniach raz po za dużym dawkowaniu hgh trwało to ok 3-4 tyg.
Pozdrawiam

Pan Koksik

Niekoniecznie muszą być to nabrzmiałe mięśnie. Rwa kulszowa to najczęściej i głównie problem z grupą pośladkową, mięśniem gruszkowatym, który uciska nerw kulszowy.

Warto zająć się krętaczem większym, pośladami, gruszką. Warto też sprawdzić przebieg nerwu - łyda, dwójka i oczywiście kręgosłup, czy problem nie zaczyna się już u źródła nerwu, jeśli to problem nawracający.

Ogarnięty fizjo powinien dużo pomóc i wrzucić zalecenia, pokazać jak masować piłeczką, co rozciągać.
Nie szukaj diagnozy w necie, bo każda będzie miała inne podłoże.

ramirez

wiecie czy jest coś skutecznego na androgenowe wypadanie włosów u kobiet ? minoksidil testowany, coś tam odrastało u kobiety, ale bez szału , też zrobiłem jej  miksa palmy sabałowej z śliwką żeby przyblokować dht. Jakbyście coś słyszeli to dajcie znać  :)

marcoslav

Z roślin to szałwia lekarska działa antyandrogennie, włosy nią płukane są fajnie sypkie i ładnie pachną.

artley

Cytat: nosfek1983 w Marzec 10, 2022, 08:52:39 PM
Cytat: ramirez w Marzec 10, 2022, 07:56:12 PM
zadam pytanie tutaj,

Idź do neurologa lub neurochirurga i koniecznie zrób rezonans magnetyczny odcinka lędźwiowego. Leczy się to operacyjnie jeśli przepuklina w kręgosłupie jest duża lub uciska na rdzeń, a zachowawczo podaje się sterydy w celu zmniejszenia stanu zapalnego i leki przeciwbólowe.
Nie zazdroszczę Ci.
Na początku roku miałem rwę. Złapało mnie w pracy, a wracając z niej już od auta na parkingu skakałem na jednej nodze.
Napięcie mi w prawej nodze do końca siadło. Tak jakbyś nogi nie miał.
Sześć dni w łóżku obłożnie chory leki rozkurczowe ketonal w inj. Dzisiaj noga słabsza obwód w niej mocno spadł, widać gołym okiem. Prostowanie na maszynie czy też suwnica jednonóż, dwa całkiem inne ciężary idą. Przywodziciele i odwodziciele dwójki, ciężar taki sam.chodzenie bieganie po nie ma problemu To był mój drugi raz z rwą ale to mnie do dzisiaj trzyma.

Pan Koksik

Artley, to wskazuje tylko na to, że zwalczyłeś objaw, a nie przyczynę. Jeśli czujesz ciąg od samego kręgosłupa to warto zrobić MRI i sprawdzić czy nie uciska na nerw. Jak tam jest w porządku to fizjoterapia, mobilność i noga wróci do siebie.  :D

artley

Cytat: Pan Koksik w Kwiecień 21, 2022, 10:23:54 AM
Artley, to wskazuje tylko na to, że zwalczyłeś objaw, a nie przyczynę. Jeśli czujesz ciąg od samego kręgosłupa to warto zrobić MRI i sprawdzić czy nie uciska na nerw. Jak tam jest w porządku to fizjoterapia, mobilność i noga wróci do siebie.  :D
Dziękuję i miłego.

Arturo_

Mam pytanie potrzebuje na szybko rozdrobnić TB 500 może być sól fizjologiczna? Czy np. Może być preparat Zeel homeopatyczny tam jest tylko woda i jakieś śladowe ilości skladnikow czynnych, ewentualnie milgamma czy coś w tym stylu?Nie mam wody do iniekcji, będę wdzięczny za szybka odp:)

Pan Ziółko

Arturo_

Dzięki za odp :)
Tak właśnie zrobiłem idealnie rozpuszczone, i wszystko jak trzeba:)

ziki2000

Tylko chyba w soli fizjo krócej może byc niż w takiej wodzie bakterio...bo chyba szybciej ulega degradacji środek ...ale nie wiem ile w tym prawdy :>