SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,454
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,733
  • Wątków w sumie: 794
  • Online today: 14
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 0
  • Guests: 5
  • Total: 5

SLU-PP-332 DIVISION - OPINIE

Zaczęty przez Klama, Listopad 03, 2025, 10:24:35 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dr. Wen Mei

Nie wydaje moi się ,zacznę trenować teraz nic nie robię jest w nocy -28C w dzień -22C ,ale jest pięknie spadł śnieg rzeka zamarzła i kitajce jeżdżą na łyżwach ,zacznę w domu na trenarzerze jeździć ,ale bardzo tego nie lubię wolę w -7C jeźdić na rowerze niż w domu na trenarzerze.

Pan Koksik

To nie jest kwestia wydawania się, tylko fizjologii. Deplenacja glikogenu, zmniejszona ilość treści w jelitach, wody podskórnej, glikogenu, więc i wody mięśniowej. Wystarczy poczytać opinie ludzi. Na każde 10-12kg zrzuconych 3-4 kg wraca.

mrsandman

Tak jest, to też zależy od rozmiaru, kto wazy mniej, nabierze poźniej mniej glikogenu i treści w kichach.
Dlatego właśnie nie warto obsesyjnie patrzyć w wagę, ona sie cały czas waha. Szczegolnie jak sie zje gorsze jakościowo rzeczy i naciągnie wody.
Wyznacznikiem powinno być lustro, wage traktować bardziej kontrolnie. Skoro piszesz, że jest mniej tłuszczu to wszsytko jest dobrze. Druga sprawa, jak ktoś waży sie raz lub dwa w tygodniu nie ma pełnego obrazu. Ja waże sie codziennie i patrze na średnią tygodniową. Na redukcji jeśli przez 2 tygodnie sie nie zmienia to zastanawiam sie co dalej.

KaJaPro

Śledzę temat od jakiegoś czasu i dopasowywałam do siebie dawkowanie. Bierzemy z dziewczynami w trakcie przygotowań do zawodów bikini. Dawkowanie 2 x 300mcg jest wystarczające dla kobiety przy wadze 55kg. Wyraźnie odczuwalny dodatni bilans azotowy, waga schodzi dużo szybciej, sprawniej. Przerwy udało się skrócić mocno, ciężary przy 300mcg nie szły do góry, przy dawce 600-900 już odczuwalnie z tygodnia na tydzień. 
Tak, jak pisali panowie wyżej, uważam, że środek trzeba pobrać co najmniej 3 miesiące, aby się rozkręcił. Dopiero pokazuje pazur. Moje podopieczne mają bardzo podobne zdanie, szczególnie te z większym brzuchem. Energia rośnie z tygodnia na tydzień, jest na pewno duży wpływ na mitochondria.

PS. Świetnie spisuje się dodanie Czarnego Czosnku, bo hamuje apetyt. I jest to na zasadzie nie zjem więcej, a nie mdli mnie na jedzenie. Kapsułka przed posiłkiem robi naprawdę znakomitą robotę.

pozdrawiam

Ziki

Dr. Wen Mei

U mnie także jedynie Retu ,próbowałem wielu specyfików ,ale retu jest the best z tym ,że nie należy przesadzać z dawkowaniem. Ze swej strony to Retu i np SLu lub inny specyfik podbijający metabolizm i fat leci wręcz znika.

gymdope

Nie ma co się oszukiwać, bo jestem osobą powracająco otyłą  ::) . Biorę SLU od 3 miesięcy. Od siebie powiem, że SLU nie warto brać na jeden miesiąc, jeśli macie dużo wagi do zbicia, czy odżywiacie się źle, jecie śmieci. Zeszło 7.5kg. Pewnie byłoby więcej, ale nażarłem się w święta i popiłem. Trener wytłumaczył mi, że SLU reguluje organizm i wymaga czasu. Teoria się sprawdza, bo im dłużej biorę tym efekty są lepsze. Mam dużo więcej energii, cukier nie skacze. Głównie ta energia, bo jak ma się kawał brzucha  8)  człowiek ciągle jest leniwy, trawi źle, a tutaj mam motywację, wstaję rano kawa + SLU, 14h IF. Dorzuciłem też więcej białka, bo widziałem, że ktoś pisał o tym i też daje to zauważalną poprawę.

Jak ktoś ma problem ze wstaniem z kanapy jest to dobre rozwiązanie, bo nie ma tego zjazdu jak po przedtreningówkach. Cały dzień zmarnowany  :-\

artley

Cytat: gymdope w Styczeń 06, 2026, 01:25:03 PMNie ma co się oszukiwać, bo jestem osobą powracająco otyłą  ::) . Biorę SLU od 3 miesięcy. Od siebie powiem, że SLU nie warto brać na jeden miesiąc, jeśli macie dużo wagi do zbicia, czy odżywiacie się źle, jecie śmieci. Zeszło 7.5kg. Pewnie byłoby więcej, ale nażarłem się w święta i popiłem. Trener wytłumaczył mi, że SLU reguluje organizm i wymaga czasu. Teoria się sprawdza, bo im dłużej biorę tym efekty są lepsze. Mam dużo więcej energii, cukier nie skacze. Głównie ta energia, bo jak ma się kawał brzucha  8)  człowiek ciągle jest leniwy, trawi źle, a tutaj mam motywację, wstaję rano kawa + SLU, 14h IF. Dorzuciłem też więcej białka, bo widziałem, że ktoś pisał o tym i też daje to zauważalną poprawę.

Jak ktoś ma problem ze wstaniem z kanapy jest to dobre rozwiązanie, bo nie ma tego zjazdu jak po przedtreningówkach. Cały dzień zmarnowany  :-\
Ile bierzesz dziennie?
Polecisz firmę, może być priv.

Pawel1973

Cytat: mrsandman w Styczeń 02, 2026, 05:30:05 PMJa dawałem do 2,5mg MotsC, troche szczypie przy podaniu i robi sie lekkie zaczerwienienie. Uwaga  przy dawkach powyżej 5mg bo czytałem opinie że może wywołać szok anafilaktyczny. 1-2mg są akuratne, zaraz przed treningiem
Jak dlugo stosowales MOTS-C ?
Jaki protokół dawkowania(dni + mg)?
Czy zaobserwowaleś jakieś profity oraz skutki uboczne?
To czesto sprawa indywidualna ale prosze o odpowiedz jesli takowe wystąpiły.

Dr. Wen Mei

Cytat: gymdope w Styczeń 06, 2026, 01:25:03 PMNie ma co się oszukiwać, bo jestem osobą powracająco otyłą  ::) . Biorę SLU od 3 miesięcy. Od siebie powiem, że SLU nie warto brać na jeden miesiąc, jeśli macie dużo wagi do zbicia, czy odżywiacie się źle, jecie śmieci. Zeszło 7.5kg. Pewnie byłoby więcej, ale nażarłem się w święta i popiłem. Trener wytłumaczył mi, że SLU reguluje organizm i wymaga czasu. Teoria się sprawdza, bo im dłużej biorę tym efekty są lepsze. Mam dużo więcej energii, cukier nie skacze. Głównie ta energia, bo jak ma się kawał brzucha  8)  człowiek ciągle jest leniwy, trawi źle, a tutaj mam motywację, wstaję rano kawa + SLU, 14h IF. Dorzuciłem też więcej białka, bo widziałem, że ktoś pisał o tym i też daje to zauważalną poprawę.

Miałem podobną sytuację zaniedbałem się i przytyłem sporo odchudzanie rozpocząłem w ostatnim tygodniu października zeszłego roku i idzie Retu i SLU i na dzisiaj zrzuciłem ok. 13 kilogramów i najbardziej robotę robi Retu ,SLU jest dodatkiem ,który podbija metabolizm i daje energię i dobrze ze sobą ,.dodałem dwa tygodnie temu Mots-c 3mg co drugi dzień i jest jeszcze lepiej te środki  współpracują te środki  i dobrze ze sobą współpracują. Kurację chcę prowadzić do połowy lutego.
Pozdrawiam

Ziki

Mots C czytam o dawkach 0,5mg do 1mg dziennie , stosowałeś takie ? czy od razu większe ??

gymdope

Cytat: artley w Styczeń 06, 2026, 04:18:35 PM

Ile bierzesz dziennie?
Polecisz firmę, może być priv.

Ważę 130kg, 178 wzrostu :-X  dawka 900mcg, rozkładam na 3 porcje, o 6,12 i 16, bo potem spax nie moge, pobudzenie utrzymje sie do 1 :-\
na treningach cała koszulka mokra, najważniejsze te wstawanie z rana i motywacja do działania. Tylu chęci nie miałem od dawna, kawka jedna z rana teraz, wczesniej 3-4, inaczej nie szło przejść przez dzień

Tifi

siema, lece cypio 1.5g/week, tren e 750mg/week, bold 1g/week. nie wiem czy ktoś wrzuca wieksza bombe, ale SLU bardzo pomaga przy hematokrycie. prawie caly czas miałem 53, obecnie przy dawce 600 zlecial do 47, hemoglobina i reszta tez lepiej. nie ma problemu na kichach po trenie, nie mam zatwardzenia. jak ktos ma problem z hematokrytem bardzo polecam. na slu mozna jeść duzo wiecej kcal, nie podlewa. zaraz wchodze na redukcje, podbijam dawke do 1500, w czerwcu mam start w klasyku

Ziki

To nie duża dawka a widać fajne efekty
Sport Academy jeszcze mogliby wprowadzić błękit metylowy też podobno obniża hematokryt

mrsandman

Cytat: Ziki w Styczeń 10, 2026, 05:06:52 PMSport Academy jeszcze mogliby wprowadzić błękit metylowy też podobno obniża hematokryt

Ja łącze to z błękitem i to jest świetne połączenie. Kiedyś na pierwszej stronie pisałem że nie czuje błękitu, ale teraz do niego wróciłem i jest zdecydowanie lepsze działanie niż samego SLU. W kroplach można kupić za 45zł na allegro. Wady są takie żę barwi jęzor i sika sie na zielono. Kozackie byłoby połączenie w jednej kapsułce 5-10mg błękitu i 1000mcg SLU

SLU lece teraz 5-6mg najwięcej dałem 20mg, metabolizm bardzo przyspiesza, jem teoretycznie w okolicy zera a fat leci, nawet rete obniżyłem na 1mg żeby troche wiecej jeść