SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 1
  • Guests: 31
  • Total: 32
  • bjalyy

Dyskusja - Extracty i zioła

Zaczęty przez Pan Ziółko, Lipiec 03, 2015, 12:32:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pan Ziółko

Najlepiej zrobić 25% alkohol i wrzucić do środka :)

ramirez

Może być wódka czysta? ;) bo jakby wlać do 100ml spirytusu 98%to dodać ok  400ml wody ? Dobrze rozkminiam?

Pan Ziółko

100 ml 98% + 290ml wody = 25% alko  ;D

ale tu się robi ekstrakt i trzeba wziąć pod uwagę Resveratrol, więc to będzie wyglądało chyba trochę inaczej wyjściowo - wyjdzie inne stężenie końcowe.

Zagadaj na forum zielarskim, bo tu chodzi o konkretną ilość substancji na ml, a nie cytrynówkę plus minus  ::)

error

Cześć, jest już shisandra, cordygun i MK ?

Pan Ziółko

Cordygun dojechał

MK powinno byc 2 tyg temu, ale poczta zawodzi  ::)

Pan Ziółko

Panowie, wszystkie paczki, które miały wyjść wczoraj - wyszły. Przed chwilą dzwonił do nas koordynator i mówił, że była jakaś aktualizacja systemu w związku z wprowadzaniem nowego cennika. Jak ktoś jeszcze nie dostał SMS lub E-mail z trackingiem to dostanie. Dzisiejsze paczki poszły normalnie, bez zastrzeżeń.

Za utrudnienia przepraszamy, w razie coś będzie nie tak - pójdą drugie :)

kuguar

Witam
Imbir warto wcinać ? Oprócz właściwości rozgrzewających i smakowych, posiada jakieś zdolności  ;)

Gustaw Wolf

Imbir działa przeciwzapalnie i rozrzedza krew. Ekstrakt imbiru ma podobno podnosić teścia. Tak słyszałem.

kuguar

CytatKłącze imbiru, zarówno świeże jak i suszone odkaża, zwalcza bakterie chorobotwórcze, pobudza wydzielanie soków trawiennych i żółci, odtruwa wątrobę, poprawia ukrwienie kończyn, skóry, mózgu. Działa przeciwgrzybicznie, przeciwwirusowo i przeciwzapalnie. Pomaga na stany zapalne zatok. Wcierany w skórę działa rozgrzewająco i przeciwbólowo. Najnowsze badania pokazują, iż imbir może mieć działanie antynowotworowe (ma szczególnie dobry wpływ na jelito grube).

Takie info znalazłem jeszcze. Jak widać, mała rzecz a cieszy  :)

overclocker1

Tylko jaka forma imbiuru jest najlepsza? korzen? zmielony?czy ekstrakt?

Damian

Wasz różeniec jest przesadzony w stosunku do innych  działa zajebiscie. Jadlem wcześniej 400mg naturela teraz jedna kaps. Waszego.
Nastrój lepszy, zmęczenie mniejsze, w stanach zmęczenia wydajność jak na świeżo, libido up.
Czym podsypaliscie?? Bo to aż nie możliwe.

kuguar

Cytat: overclocker1 w Luty 04, 2017, 04:21:09 PM
Tylko jaka forma imbiuru jest najlepsza? korzen? zmielony?czy ekstrakt?
IMO zwykły korzeń już daje radę. Tak wynika z kilku artykułów jakie znalazłem.
edytowałem bo się pomyliłem z formą  ::)

Pan Ziółko

::) ::)

http://sportacademy.com.pl/index.php?topic=154.msg645#msg645

Korzen juz dziala ok. Wielkosc polowy kciuka 2x dziennie, ale ekstrakty sa duzo bardziej wartosciowe. Maja duzo wieksze powinowactwo dla receptorow serotoninowych w jelitach. 

kuguar

@Panie Ziółko zjadam właśnie zestaw Immuno-Up ! i mam problem  :(
Zestaw był dla Mamy, ale miała problemy z żołądkiem, więc dała go mnie.
I u mnie przy 2 kapsy ED zgaga nie daje mi spokoju. Nieważne czy biorę prze, w trakcie czy po posiłku, rura pali mnie ogromnie.
Jakaś rada ? oprócz sody oczyszczonej  ???
Bo szkoda odstawiać.

Damian