SportAcademy

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 2,456
  • Latest: heiss2
Stats
  • Wiadomości w sumie: 12,722
  • Wątków w sumie: 793
  • Online today: 143
  • Online ever: 560 (Styczeń 13, 2023, 10:31:04 PM)
Użytkownicy online
  • Users: 0
  • Guests: 31
  • Total: 31

Dyskusja - Extracty i zioła

Zaczęty przez Pan Ziółko, Lipiec 03, 2015, 12:32:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

reprezentant

Cytat: kuguar w Luty 04, 2017, 06:24:30 PM
@Panie Ziółko zjadam właśnie zestaw Immuno-Up ! i mam problem  :(
Zestaw był dla Mamy, ale miała problemy z żołądkiem, więc dała go mnie.
I u mnie przy 2 kapsy ED zgaga nie daje mi spokoju. Nieważne czy biorę prze, w trakcie czy po posiłku, rura pali mnie ogromnie.
Jakaś rada ? oprócz sody oczyszczonej  ???
Bo szkoda odstawiać.

od kiedy to sode się bierze na nietrzymanie wpustu żołądka?
masz niedokwaszony żołądek więc powinieneś walić w drugą stronę, ocet jabłkowy mętny, witamina C, ewentualnie nawet betaina jeśli mocno niedokwaszony.
sodą oczyszczoną to możesz sobie zrobić test na dokwaszenie

kuguar

CytatZgaga jest oznaka zbyt dużej ilości kwasu, która powstała w żołądku.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/zgaga-skad-sie-bierze-zgaga-i-co-z-nia-zrobic_40137.html

@reprezentant co ty opowiadasz ?

CytatPopularnym i polecanym przez babcie domowym sposobem na pozbycie się zgagi jest rozpuszczenie łyżeczki sody oczyszczonej w połowie szklanki wody i dodanie dla smaku trochę soku z cytryny. Niestety, takie rozwiązanie stosowane na dłuższą metę, może być szkodliwe, ponadto nie leczy zgagi a jedynie chwilowo ją ,,usypia".

CytatSoda oczyszczona nie tylko eliminuje zgagę i odkwasza organizm ale także picie wody z rozcieńczoną sodą oczyszczoną usprawnia pracę żołądka, stymuluje odbijanie dzięki czemu w znacznym stopniu eliminuje się problem wzdęć oraz  i uciążliwych gazów.

Źródło: http://www.zdrowyportal.org/2468/soda-oczyszczona-zgage-refluks-wlasciwosci-zastosowanie/

Jak wyżej.

nasser06

caps kurkuminy ile jej zawiera?

Laminator

@kuguar
Reprezentant ma racje.Przy "niedokwaszonym soku żołądkowym" dolny zwieracz przełyku zamiast działać prawidłowo i trzymać soki tak gdzie mają być cofa treść pokarmową do przełyku i pojawia się zgaga.Jeszcze bardziej zobojętniając soki żołądkowe pogłębiasz problem

kuguar

@Laminator być może. Opieram się na tym co przeczytałem, nie znam się.
No dobrze, my tu gadu-gadu a problem jest dalej. Co w takim razie ?

BESTIA

Cytryna imbir herbata i tak 3 razy na dzień.

kuguar

@BESTIA ok sprawdzę. O cytrynie fakt - słyszałem. THX

lasican1

Panowie coś z ziółek co wspomoże trochę stawy przy Izo :>?
Jakieś pomysły. Leci cały rok MSM + Vit C ale pomyślałem, że może jakieś ziółka jeszcze wspomogą ten proces

Pan Ziółko

Pod względem suszenia Izo -moim zdaniem - przebija winstrol, więc MSM, vit C czy ziółka raczej na niewiele się zdadzą.

MK, testo i trzymanie estro na wyższym poziomie jak najbardziej, ale działanie przeciwzapalne tu niewiele da.

Dużo rybich Omega3, śmiało 10 a nawet więcej g, a jeszcze więcej LC-PUFA.

lasican1

Testo leci, e2 aktualnie 1,5-2 x ponad normę.
Z MK faktycznie można uświadczyć znaczącej poprawy ? Póki co jakoś strasznie nie odczuwam stawów ale lepiej zacząć działać wcześniej niżeli męczyć się później
O3 - wlatuje średnio około 10/15 kapsów ED
Poczytam odnośnie LC-PUFA - Dzięki za rady!

Laminator

Cytat: lasican1 w Luty 07, 2017, 01:36:15 AM
Testo leci, e2 aktualnie 1,5-2 x ponad normę.
Z MK faktycznie można uświadczyć znaczącej poprawy ? Póki co jakoś strasznie nie odczuwam stawów ale lepiej zacząć działać wcześniej niżeli męczyć się później
O3 - wlatuje średnio około 10/15 kapsów ED
Poczytam odnośnie LC-PUFA - Dzięki za rady!

Z MK jest taki problem,że potreningowy stan zapalny potrafi przerodzić się w prawdziwy ból, obrzęk bywa naprawdę mocny.Ból barku jak w zespole bolesnego barku, ból stawów łokciowych, często nadgarstki jak przy cieśni nadgarstka.
Z drugiej strony więcej wody,dla stawu niby lepiej.

ommy

Cytat: lasican1 w Luty 06, 2017, 07:20:27 PM
Panowie coś z ziółek co wspomoże trochę stawy przy Izo :>?
Jakieś pomysły. Leci cały rok MSM + Vit C ale pomyślałem, że może jakieś ziółka jeszcze wspomogą ten proces
dorzuć dekę. 100mg raz na 2tyg. kontroluj prolaktynę i będzię git. ja przy takiej ilości nandro prolaktynę miałem w normie.
wiem co mówię. "byłem tam". 20mg izo/dzien. przez rok.

porq

Noopept z Alpha GPC najlepiej w jakim odstępie od posiłku brać?

I czy może być na pusty żołądek?

Pan Ziółko

W trakcie posiłku, jest Fat-Soluable.

jaromkv

Zestaw Anaboliczny + Insulinowy jako dodatek do spalacza i redukcji nada się ? Coś na poprawe treningu, ubicie. Myślałem o jakimś PH ale na razie odpuszczę jednak :)
Dodam, że jestem na IF.